Hirdetés

Hogyan szabjuk testre androidos készülékünket?



|

Miután megvásároljuk a mobilunkat, általában mindenki azzal kezdi, hogy igény szerint megpróbálja „felülírni” a gyári alkalmazásokat - a kezdőknek igyekszünk segíteni ezzel az összeállítással.

Hirdetés

 

Az androidos készülékek mára már mindenki számára elérhetők, egyre jobb konstrukcióban is vásárolhatunk erős processzorral megáldott mobilt, így a kispénzűek is bátran beruházhatnak egy ilyen mobilba – pont a minap mutattuk be mi is a szolgáltatóknál elérhető összes telefont, hogy könnyebb legyen választani. A kezdők azonban könnyen megszédülhetnek az Android Market kínálatától – pláne, mert most már nemcsak az ingyenes szoftvereket lehet elérni. Számukra nyújtunk most egy kis segítséget. Cikkünkben három kategóriában mutatunk be két-két szoftvert (könnyebb SMS- és híváskezelés; felület testre szabása; ingyenes háttérképek és csengőhangok – itt csak egy alkalmazást), amelyek által sokkal könnyebben használhatjuk a mobilunkat.

 

Könnyebb SMS- és híváskezelés


Sokan elégedetlenkednek az érintőképernyős mobilokkal kapcsolatban, mondván a régebbi, gombokkal is rendelkező telefonokkal sokkal könnyebb volt hívást indítani és fogadni, nem kellett sok menün átvágni magunkat – valljuk be, igazuk is van. Nehéz hozzászokni például az androidos mobilokban alapértelmezett, „elhúzós” módszerhez hívásfogadáskor, ráadásul egy gyengébb mobilnál a tényleges hívásfogadásig több másodperc is eltelhet, miközben csak a csengőhang szól, de nem tudjuk elhúzni a világmegváltást jelentő kis zöld pöcköt a képernyőn. Ebben segít sokat a myLock Droid Phone Tools, amely egy nagyon egyszerű kis szoftver, a segítségével beállíthatunk gombos hívásfogadást (ezáltal a menü, kamera vagy a trackball billentyűkkel is felvehetjük a telefont – ehhez hozzátartozik, hogy például Samsung Galaxy 3-on nem sikerült ezt abszolválni). Ezenkívül olyat is tud, hogy kvázi „felülírva” az érintőképernyős alap megoldást, egy nagy zöld érintőgombot jelenít meg a kijelzőn, amelynek a használatával érdekes módon sokkal hamarabb (azaz a megnyomásakor rögtön) felvehetjük a hívást, mint az eredeti húzós módszerrel.

 

 

 

A Favorcontact widgetén az olvasatlan SMS-ek száma is látszik


Sokan nem szeretnek telefonáláskor állandóan a telefonkönyvben kutakodni, hogyha gyakran keresett személyt akarnak elérni gyorsan, például életveszélyben – rajtuk (is) segít a FavorContact Free, amellyel egy kis widgetet jeleníthetünk meg valamelyik kezdőképernyőnkön. A widgetbe importálhatjuk a telefonkönyvünkben szereplő személy telefonos elérhetőségét, majd miután átírjuk a nevét, máris megjelenik egy pici sáv (nagyítható és a színét is átállíthatjuk), középen az elérendő személy nevével, két oldalt pedig híváskezdeményező és üzenetíró ikonnal. Nagyon jól elfér egymás mellett és alatt pár ilyen widget, amelyekkel valóban sokkal gyorsabb a szeretteink elérése; ahogy az ikonokat használjuk, rögtön felugrik a megfelelő ablak.

 

A kezdőfelület testre szabása


Amennyiben nem lennénk megelégedve a telefonunkkal érkező alap kezdőfelület-beállításokkal, több nagyon jó szoftver is rendelkezésünkre áll – mi a Home++-t és a Zeam alkalmazásokat ajánljuk. Mindkettejükkel maximum hét képernyőnk lehet, mindkettő gyors és könnyen kezelhető, illetve mindkét szoftver a képernyőnk aljára költözteti le gyakran használt ikonokat (hívásfogadás/indítás stb.); a különbség közöttük a dizájnban és a velük érkező plusz funkciókban van.

 

 

 

A Zeam


A Home++ dizájnja fekete-fehér színekre és indusztriális formákra épül, a Zeam ellenben színes ikonokat használ. A Home++-szal érkező pluszfunkciók köre nagyrészt kimerül egy indusztriális stílusú analóg és egy digitális órában, a lenti ikonok viszont nagyon tetszetősek, bár elég kicsik. A Zeammel elég sok pluszfunkció érkezik, több ikont is kapunk, amelyek kitehetők a képernyőinkre, illetve a beállítási lehetőségek köre is szélesebb.


Alapvetően azonban két nagyon jól kezelhető szoftverről van szó, érdemes mindkettőt kipróbálni, mielőtt egyik vagy másik mellett döntünk.

 

Ingyenes csengőhangok és háttérképek


Az internet (és az Android Market) kvázi egy nagy ingyenes csengőhang és háttérkép. Az okostelefonokban pedig az a jó, hogy már nem kell vacakolni a zenék megvágásával, egyszerűen átmásoljuk a kedvenc zenénket a mobilra és már mehet is a dolog – viszont van, hogy nem úgy szól a szám, ahogy szerettük volna, vagy éppenséggel későn indul el, de bármi egyéb probléma is felmerülhet. Ilyen gondok kiküszöbölésére találták ki a Zeamet, amelynek a rendszerében több százezer zenefájl, üzenetjelző hang és háttérkép közül választhatunk. Sajnos a keresője nem valami jó, így ha konkrét zenére keresünk rá, nem biztos, hogy rögtön megtaláljuk – érdemes több dologra is keresni, hátha pont csak az előadó neve maradt le feltöltéskor, és csupán ezért nem találjuk az áhított zenét. A háttérképek között is rengetegféle megtalálható; szokás szerint túltengenek a kissé giccses, szívecskés, színes háttérképek, de lehet köztük nagyon jókat is találni.

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.