Hirdetés

Hugo Barra távozik a Xiaomitól



|

3,5 év után Hugo Barra úgy döntött, hogy inkább visszatér a Szilícium-völgybe.

Hirdetés

Meglepő fordulat a Xiaomi történetében, de a cég alelnöke, Hugo Barra bejelentette: távozik a kínai vállalattól, és inkább visszatér a Szilícium-völgybe. 

Hirdetés

Barra eredetileg azért ment a Xiaomihoz, hogy segítsen a cég okostelefonos üzletágát világméretűvé bővíteni. Az amerikai piacra évek óta próbálnak belépni, de határidőt nem tűztek ki. 

Hugo Barra a Facebook-oldalán tett közzé egy hosszabb üzenetet, amelyben a távozásának okairól és a jövőbeli terveiről írt. 

Barra azt mondta, rájött arra, hogy az utóbbi években rossz hatással volt az életére és az egészségére a környezet, amiben élt. A barátai, az otthona és az élete mind a Szilícium-völgyben vannak, illetve a családjához is közelebb van a hely. Mivel látta, hogy mennyi mindent hagyott maga mögött, ezért nyilvánvalóvá vált számára, hogy ideje visszatérnie. 

Barra szerint egyébként a Xiaomi jó úton halad a globális terjeszkedésben, ezért a döntését is könnyebben hozta meg. A februári távozása után kivesz majd némi időt, és később új kalandba kezd a Szilícium-völgyben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.