Hirdetés

Hűségszerződéseket reguláz az EU



|

A hamarosan életbe lépő rendelet az időtartamok terén vág rendet.

Hirdetés

Az Európia Unió nemrég elfogadott egy új, mobilos hűségszerződések időtartamát szabályozó törvényt, amely értelmében a szolgáltatóknak minden árusított készülék esetén biztosítaniuk kell a 12 hónapos opciót, és két évnél hosszabb szerződéseket sem köthetnek.

 

 


A vélhetően májusban hatályba kerülő rendelet a legtöbb szolgáltatót nem érinti, hiszen szinte mindenhol az 1-2 éves szerződések dominálnak. Ezek lehetőséget teremtenek az operátoroknak, hogy a drágább készülékeket kifejezetten olcsón tudják eladni, miközben garantált azok árának megtérülése.


A szabályozás főként a brit szolgáltatóknál lesz észrevehető, akik egyes telefonokat minimum 18 hónapos hűséggel voltak hajlandóak csak adni, amely az EU politikusai szerint túlságosan hosszú idő, lassíthatja az új modellek elterjedését. Az érintetteknek ettől függetlenül természetesen továbbra is lehetőségük lesz másfél éves szerződések kötésére, a hangsúly a 12 hónapos kötelező minimum biztosításán van. Szintén újdonság, hogy a rendelet szerint számhordozás esetén az ügyintézés ideje nem haladhatja meg a 24 órát, bár ez eddig sem volt jellemző.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.