Hirdetés

Így mentsd meg az iPhone-od, ha tönkretetted a hétvégén



|

Van még remény, ha valaki végül letesztelte az 1970-es dátumot.

Hirdetés

Nem is olyan régen az iOS egy igen kínos hibájára derült fény: a legújabb iPhone, iPad és iPod touch készülékeken ha valaki 1970. január 1-re módosítja a dátumot, akkor örökké tönkreteszi a készülékét. 

Hirdetés

Voltak, akik nem hitték el, voltak akik csak a móka kedvéért kipróbálták a beállítást. Aki végül nem hallgatott a figyelmeztetésekre, az pórul járt. Eddig úgy nézett ki, hogy a garanciális készülékcsere az egyetlen megoldás, de felbukkant egy alternatív gyógyír is. 

Egy jelentés szerint a hiba hátterében egyébként a Unix-idő nulla pontja, vagyis a Unix epoch áll (1970. január 1.). A unixos gépek az időt az ettől a dátumtól eltelt másodpercek alapján követik, az időt pedig egy 32 bites számban tárolják - a 64 bites iOS-es eszközök a nulla pont közelében megadják magukat. 

Mit lehet tenni, ha valaki papírnehezéket csinált az iPhone-jából vagy iPadjéből? Állítólag az is jó megoldás, ha hagyja teljesen lemerülni az akkumulátort. Amint az akku teljesen lemerült, az eszköz magától visszaáll az aktuális dátumra. 

Az iPhone 5S, az iPad Air, az iPad mini 2 és a hatodik iPod touch óta az összes iOS-es készüléket érinti a hiba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.