Hirdetés

Újabb játékosoknak szánt notesz az MSI-tól



|

Jelzésértékű lehet, hogy nem GeForce GTX 480M került a notebookba.

Hirdetés

A tajvani vállalat hazánkban is nagy hírnévre tett szert a noteszgépeivel: a Wind-szériás netbookoktól a vérbeli, játékosoknak szánt erőművekig minden megtalálható a kínálatukban. A cég még a CeBIT-en jelentette be a GT660R jelzésű, utóbbi kategóriába tartozó masináját, amely az Egyesült Államokban most vált elérhetővé.

 

 


Önmagában a hardver nem tartogat túl nagy újdonságokat: konfigurációtól függően a gépbe 15,6-16 colos kijelzők kerülhetnek, 1366×768 vagy 1920×1080 pixeles felbontással. Az alaplapba gyárilag Intel Core i7-es processzorokat szerelnek, legfeljebb 12 gigabájt DDR3-mas memória társaságában. A merevlemez kapacitása 320/500 GB lehet, és természetesen nem hiányzik egyikből sem többek közt a DVD-író, a Wi-Fi-vezérlő, a HDMI-kimenet, és a két darab USB 3.0 kapu.


Az érdekesség inkább a grafikus alrendszernél keresendő: az összes GT660R-modellben GeForce GTX 285M teljesít szolgálatot, 1 GB GDDR3-mas memóriával. Kissé meglepő, hogy egy ilyen csúcsgépbe az NVIDIA előző generációs nagyágyúja kerül, hiszen májusban a cég hivatalosan is bejelentette a GTX 480M-et, amely már támogatja a DirectX 11-et, ráadásul erősebb is ennél.

 

 


A kutya valószínűleg ott van elásva, hogy utóbbi lapka teljes terhelés alatt akár 100 Wattot is fogyaszthat, míg a régi beéri 75-tel is - csupán ezzel a lépéssel jó néhány akkumulátoros üzempercet lehet nyerni, a teljesítmény pedig még így is abszolút megfelelő szinten marad.


Természetesen nem olcsó mulatság egy ilyen noteszgép: Core i7-740QM processzorral, 6 GB memóriával, 500 gigabájtos háttértárral, alacsonyabb felbontású kijelzővel, és 9 cellás akkuval 1500 dollárt kérnek érte az Amazonon, amely átszámítva nagyjából 328 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.