Hirdetés

Keljfeljancsi-mobil a Nokiától



|

Híváskor közel függőleges helyzetbe állna a Kinetic.

Hirdetés

A finn vállalat természetesen nagy erőkkel próbál mind szoftveres, mind hardveres újdonságokat felmutatni, főképp, hogy az utóbbi időben igen forró lett a talpuk alatt a talaj. Semelyik sem egyszerű dolog, így nem meglepő, hogy időnként különféle külsős tervezőket kérnek fel akár hajmeresztő koncepciók megalkotására - még ha a gyakorlatban nem is valósulnak meg, akkor is ihletet lehet meríteni belőlük.

 

Nokia Kinetic
Nokia Kinetic

 


Ilyen a brit Jeremy Innes-Hopkins által tervezett Kinetic-koncepció: első ránézésre a legtöbben valószínűleg arra tippelnek, hogy a folyamatos függőleges/vízszintes helyzetbe való állás mozgási energiájával lehet tölteni az akkumulátort, de jelen esetben nem erről van szó.


A funkció sokkal inkább kényelmi: a különféle eseményeket a szokásos rezgésen, vagy csengésen kívül úgy is jelezhetné a telefon, hogy függőleges helyzetbe áll - például bejövő hívás, vagy SMS esetén. Maga a mozgás mágnessel lenne megoldva, és a készülék aljában lévő nehezék változtatná meg az egész konstrukció súlypontját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.