Hirdetés

Koreai karácsony az alsó kategóriában



|

Az LG és a Samsung ezúttal hagyományos kialakítású, fémházas mobilokkal készült az ünnepi hajrára.

Hirdetés

Érdekes, hogy a két koreai gyártó mindig egy húron pendül, egy évvel ezelőtt még egymással versenyezve adták ki a különféle olcsó, érintős készülékeket. A láz időközben lecsengett, aki ilyen telefont szeretett volna vásárolni, az valószínűleg már megtette.

 

LG S310
LG S310

 

LG S310


Szintén fontos tény, hogy időközben egyszerűen nem tudtak újítani a kategóriában, hiszen ahhoz erősebb hardverekkel kellene szerelniük a telefonokat, viszont az alkatrészek ára nem mérséklődött sokat, veszteségesen pedig érthető módon nem kívánnak árulni semmit. Így most időlegesen visszatértek a gyökerekhez, és konzervatívabb készülékekkel próbálják csábítgatni a vásárlókat ebben az árszegmensben.


Konkrétan két eszközt emelnénk ki a gyártók kínálatából, érdekességük abban áll, hogy különféle jellemzőik alapján szinte teljesen megegyeznek egymással. Az LG S310, és a Samsung C3530 külső borítása fémből készült, mindkettő hagyományos kialakítású, funkcionalitásukat tekintve pedig csak a minimumot hozzák.


Kizárólag négysávos GSM/GPRS/EDGE-hálózatokon működnek, ezen kívül csak A2DP-s Bluetooth 2.1 segítségével képesek vezeték nélkül kommunikálni. A kijelzőjük 2,2 col átlójú, azonban az LG készülékében lévő panel 176×220 pixeles, míg a vetélytársában 240×320 képpontos kapott helyet. A fixfókuszos kamerájuk 3,15 megapixeles, ám a mozgóképek rögzítése továbbra is csak elméleti lehetőség mindkettő esetében.

 

Samsung C3530
Samsung C3530

 

Samsung C3530


A C3530-ba 50 MB szabadon felhasználható háttértár került, az LG telefonjába viszont csak 15 MB - szerencsére akár 8 GB-os microSD-vel is bővíthetőek. Lehet velük rádiót is hallgatni, bár az S310-ben lévő egység elvileg nem támogatja az RDS-t, és rögzíteni sem lehet az adást. Szintén negatívum, hogy utóbbit nem szerelték fel szabványos hangkimenettel.


A Samsung készülékébe 960 milliamperes akku került, amellyel együtt 91 grammot nyom, méretei: 112 × 47 × 12 milliméter. Elméletileg a készenléti ideje elérheti akár a 640 órát is, míg beszélgetni legfeljebb 14,5 órán keresztül lehet vele egy feltöltéssel. Az LG mobiljához hasonlóan a C3530 is elsőként Oroszországban fog napokon belül a boltok polcaira kerülni, kártyafüggetlenül átszámítva nagyjából 40 ezer forintos áron.


Az LG S310-et valamivel olcsóbban, körülbelül 33 ezer forintért lehet majd beszerezni, eddig nem említett specifikációi: 900 milliamperes akku, 86 grammos tömeg, 114 × 48 × 11 mm-es méret, 800/13,5 óra készenléti/beszélgetési idő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.