Hirdetés

Lemondott az Adobe az iOS-es Flash-ről?



|

A cég új médiaszerver alkalmazása már HTML5 segítségével is képes videót szolgáltatni.

Hirdetés

Sokszor kavart meglehetősen nagy port Steve Jobs Flash-ellenessége, az Apple volt vezérigazgatója már az iPhone 3G debütálása idején közölte, hogy az Adobe felejtse el a népszerű beépülőjének iOS-re való kiadását. Mindezt azzal indokolta, hogy a szoftver Mac-es változata pazarlóan bánik az erőforrásokkal, lassú, instabil, és még biztonsági kockázatokat is rejt.


Az Adobe vezetése sokáig nem nyugodott bele a platformjának mellőzésébe, és számos alkalommal megpróbálták jobb belátásra bírni az almás cég vezérét. Természetesen az észérvek mellett bíztak a jelentős piaci nyomásban is, közben pedig ettől függetlenül számos érdekes megoldással rukkoltak elő az operációs rendszerre. Az egyik ezek közül a Flash CS4 azon funkciója volt, amely segítségével a vele készült programokat natív iOS-es alkalmazássá lehetett konvertálni, bár az ilyen módszerrel készült szoftvereket egy ideig az Apple nem volt hajlandó elérhetővé tenni az App Store-ban.


Az ügyes trükk természetesen nem oldotta meg a webes videók problémáját, és az Adobe mára láthatóan belefáradt a Flash-beépülő erőltetésébe. Részben ezért a cég által pénteken bejelentett Flash Media Server 4.5 alkalmazás egy fontos új funkcióval bővült, a szoftver mostantól az iOS-es Safari felismerése esetén már azonnal HTML5 segítségével kezdi el streamelni a mozgóképeket, így az iPhone, iPad, és iPod Touch felhasználók is képesek lesznek megtekinteni a kívánt tartalmakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.