Hirdetés

Lenovo 3000 Y410 arcfelismeréssel



|

A Lenovo 3000 Y410 a cég első fogyasztói noteszgépe, mellyel csendben betör az otthoni piacra. Ugyanakkor kamerája és az arcfelismerés a gépbe való betörést gátolja meg.

Hirdetés

Az USA-béli internetezők már lecsaphatnak a Lenovo 3000 Y410 modellre, mely bármilyen szokatlan is legyen a gyártótól az amerikai piacon, de egy házi használatra szánt noteszgép. Minden csinnadratta nélkül bocsátották útjára a 14,1 hüvelykes „glare", azaz fényes bevonatú, 1280×800 képpontból álló képernyővel ellátott modelt. Kezdő ára 700 dollár körül alakul a konfigurációtól függően, mely után a helyi viszonteladóknál lehet érdeklődni. Az 5,2 fontot (mintegy 2,3 kilogramm) nyomó alapmodell Pentium Dual Core T2310 processzort , 1 GB memóriát, Intel X3100-as integrált grafikus rendszert, WiFi-t, dupla rétegű DVD írót és 160 GB-os merevlemezt tartalmaz.

 

 

notebook-2y.jpg

 

 

shuttlekey.jpg
Olyan kényelmi extrák is kerültek bele, mint a 6 az egyben kártyaolvasó, az 1,3 megapixeles webkamera és egy Dolby Home Theather hangszóró rendszer, amely mélynyomót is tartalmaz. Sajátos Shuttle Center vezérlőpanelt is találunk hozzá, mely a hangerő mellett a többsávos hangszínszabályzó beállítás lehetőségét is jobbkéz-közelbe hozza.

 

 

 

 

Ez magában sem a legszerényebb otthoni konfiguráció, leggyengébb pontja a memória - ennek bővítése már csak a mellékelt Vista miatt is tanácsos -, de ez szerencsére akár 4 GB-ig is kiterjeszthető.

 

 

veriface.jpg

 

 

 

A webkamera érdekessége, hogy egy VeriFace arcfelismerő rendszerszoftverrel társul, így a gép képes felismerni, hogy gazdája ül-e előtte. Meglehet persze, hogy egy gyűrött reggelen a gazda sem lesz képes belépni a rendszerébe, mivel arcvonásai nem emlékeztetnek eléggé a gépben régebben tárolt profillal, de ez már egy másik kérdés.







Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.