Hirdetés

Már a VIA is elharapná az Apple torkát



|

Processzorokban használt szabadalmak állítólagos megsértése miatt indít pert a gyártó.

Hirdetés

Az Apple jogászai vélhetően már jó ideje táblázatokban kezelik a cég bírósági ügyeit, hiszen szinte lehetetlen észben tartani, hogy éppen kivel és miért kell világszerte csatározniuk a tárgyalótermekben. Ma egy újabb névvel bővíthetik a listát, hiszen a VIA Technologies is háborút hirdetett a vállalat ellen.

 

 


A hazánkban főként alaplapi lapkakészleteiről, és egyes körökben processzorairól ismert gyártó szerint az almások három darab, utóbbiakkal kapcsolatos szabadalmukat is megsértették. Nyilvánvalóan az Apple saját fejlesztésű, A-szériás központi egységei képezik a vita tárgyát, ezeket jelenleg az iPhone 4, az iPod Touch, és iPad termékeiben használja Tim Cook cége.


Egy füst alatt a VIA természetesen rögtön kérvényezte a delaware-i bíróságon, hogy állíttassák le az Apple összes érintett eszközének forgalmazását. A dolog érdekessége, hogy a vállalat pár hónapja megvált az S3 Graphics-től, a leánycéget megvásárló HTC részben az új szerzeményének szabadalmaival perli szintén az almásokat.


Az sem elhanyagolható tényező, hogy a VIA az utóbbi években lényegében csendben ült a babérjain, így amennyiben a vádjaik megállják a helyüket, akkor az Apple-nek rendkívül nehéz lesz bármivel visszaperelnie a legújabb vádlóját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.