Hirdetés

Már nem Steve Jobs az Apple vezére



|

Tim Cook veszi át a híres-hírhedt vezér helyét, akit betegsége kényszerített a távozásra. Lezárult egy fontos korszak.

Hirdetés

Tegnap délután az Apple hivatalosan is közölte, hogy a legendás Steve Jobs lemondott a cégnél betöltött vezérigazgatói posztjáról. Ettől függetlenül a karizmatikus vezető nem távozik teljesen a vállalattól, továbbra is ő marad az igazgatótanács elnöke.

 

Steve Jobs
Steve Jobs

 


Lemondásához a régóta elhúzódó betegeskedése vezetett, saját bevallása szerint már nem képes elvégezni a munkáját, így ideje volt átadnia a stafétabotot. Utódjául Tim Cookot jelölte meg, a cégnél 13 éve dolgozó szakember az ügyvezető igazgatói posztból lépett fel a legfelsőbb pozícióba. Az új CEO már számos alkalommal helyettesítette Jobs-ot annak rövidebb-hosszabb távollétei során, az Apple vezérét 2004-ben hasnyálmirigyrákkal műtötték, 2008-ban pedig egy májátültetésen is átesett. Cook legutóbb januárban vette át az Apple vezérigazgatói posztját.


Remek kérdés, hogy az Apple első számú emberének lemondása milyen hatással lesz a cégre, hiszen az elkötelezett almások szinte félistenként tisztelik az úriembert, ám gyökeres változásokra ettől függetlenül nem kell számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.