Hirdetés

Már objektumokat is felismer a Layar



|

Újabb mérföldkőhöz ért a szoftver fejlesztése.

Hirdetés

Több alkalommal is beszámoltunk már a Layar névre hallgató, iOS/Android/Symbian operációs rendszerekre elérhető ingyenes alkalmazásról. A hamarosan Windows Phone 7.1-re is megérkező program a támogatott készülékek iránytűjét, és GPS-ét használva lehetőséget teremt arra, hogy a kamera lencséje előtt lévő helyszínekre interaktív rétegeket lehessen illeszteni, amelyekkel például segíteni lehet a turisták tájékozódását a fontos idegenforgalmi csomópontokon.

 


Az Apple, és a Google rendszerein futó verziók esetében a fejlesztők most egy Vision névre hallgató megoldással bővítették az alkalmazás tudását, így az már objektumok felismerésére is alkalmas, gyakorlatilag bármilyen tárgyon alkalmazható a kiterjesztett valóság (avagy augmented reality).


A működési elv alapvetően nem túl bonyolult: először el kell küldeni a kiválasztott objektumot a Layarhoz, a vállalat szerverei a képet feldolgozva készítenek róla egy „ujjlenyomatot". Ezt egy frissítés formájában elküldik a felhasználók mobiljain lévő klienseknek, így azok már képesek felismerni a tárgyakat, és szükség esetén lekérni a hozzájuk rendelt rétegeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.