Hirdetés

Még az idén visszatér a Nokia



|

Állítólag 2016 végéig bemutatkoznak az első androidos Nokia okostelefonok és táblagépek.

Hirdetés

Sokak számára okoz nosztalgikus hangulatot és idéz fel kellemes emlékeket a Nokia név, azonban a világ egyik legjobban ismert márkája meglepő gyorsasággal kötött ki a süllyesztőben. 

Hirdetés

Amikor a Microsoft felvásárolta a Nokia mobilos üzletágát, azt a megkötést írták alá a felek, hogy a finn márka nevével 2016 utolsó negyedévéig nem lesznek fogyasztói eszközök. 

Közeledik a határidő vége, a Nokia pedig már közölte, hogy amilyen gyorsan csak lehet, visszatér az okostelefonok piacára, méghozzá az Androiddal. 

Van egy trükk is a visszatérésben, ugyanis a Nokia készülékeket a kínai HMD gyártja majd. 

A kínai The Paper megtudta, hogy a Nokia China elnöke megerősítette: három Nokia márkájú androidos eszköz is érkezik az idei év vége felé. Okostelefon és táblagép is lesz ezek között. 

Korábbi pletykák alapján a Nokia csúcskategóriás készülékekben gondolkozik, Snapdragon 820-as processzorral és Android Nougattal, fém házba csomagolva. A HMD-hez a Rovio korábbi ügyvezetője és a Nokia veteránja, Pekka Rantala is csatlakozott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.