Hirdetés

Meglepően olcsó a Google Pixel 6 és a Google Pixel 6 Pro



|

Árban alávágnak a konkurenciának az új, Tensor chippel szerelt mobilok.

Hirdetés

Hivatalosan is lerántotta a leplet a Google a Pixel mobilok 6-os szériájáról, a készülékek lelke már nem a Qualcomm megoldása, hanem a saját tervezésű Tensor chip, amely a cég szerint az appok sokkal gyorsabb indítására és simább futtatására teszi alkalmassá a Google Pixel 6 és 6 Pro okostelefonokat, akár 80 százalékkal is felülmúlva a Pixel 5-öt.

De hogy még vonzóbbá tegye friss mobiljait a felhasználók szemében, a Google nem kevesebb időre, mint öt évre vállalja, hogy minden Android-frissítést telepíthetnek, hogy aztán ki is élvezhessék azok előnyeit.

Hirdetés

Az utóbbi években elterjedt kameraszigetet kamerasávra cserélő készülékek hátoldalán egy-egy 50 MP-es fő képalkotó és egy-egy 12 MP-es széles látószögű optika kapott helyet, de itt véget is ér a hasonlóság, mert a Prónak jutott még egy 48 MP-es, 4x-es optikai zoomra képes telefotó lencse, a szelfikamerája pedig 11 MP-es a sima változat 8 MP-es kamerájával szemben.

Más tekintetben is egyértelmű a Pixel 6 Pro előnye, mert a 6,7 hüvelykes (3120 x 1440), dinamikus, akár 120 Hz-es képfrissítésre is alkalmas OLED kijelzőre kisebb és olcsóbb testvérének egy 90 Hz-es, 6,4 colos full HD+ panel az egyetlen válasza. A Próban 12 GB RAM teljesít szolgálatot egy 5000 mAh-s telep mellett és 128 GB UFS 3.1-es tárhelyet kell igényei szerint beosztaniuk a felhasználóknak. A Pixel 6-nak mindössze 8 GB RAM jutott, és egy 4600 mAh-s akkumulátor, de a Google állítja, hogy mindkét mobil tovább húzza 24 óránál egyetlen töltéssel még akkor is, ha 5G-s hálózatra csatlakoznak. A Tensor chipnek hála az MI képes különbséget tenni kedvenc alkalmazásaink és a ritkábban megnyitott applikációk között, ezért az utóbbiakra nem pazarol feleslegesen áramot.

Versenyképessé a kedvező ár (az október 28-tól elérhető készülékeket 599 és 899 dolláros cédulával ellátva dobja piacra a Google) izgalmassá viszont a Tensor SoC, a szintén újonnan elrajtolt Android 12 és az MI nyújtotta előnyök kihasználására épülő lehetőségek teszik a Pixel 6-ot és a Pixel 6 Prót: egyebek mellett jobb hangfelismerést és élőben lefordított üzeneteket eredményezték a Google fejlesztései.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.