Hirdetés

Megvan az Android M kódneve és verziószáma



|

Ősszel érkezik a fontos újdonságokat hozó új kiadás.

Hirdetés

A Google idén május végén jelentette be a következő robotos rendszerét, ám az ősszel elkészülő új változatot egészen eddig csak "Android M" néven emlegette. Mindezt úgy, hogy egyes Nexus eszközökre még szabadon tesztelhető fejlesztői előzeteseket is elérhetővé tett belőle.

Hirdetés


Az operációs rendszer már csak hetekre van a stabillá nyilvánítástól, így nem meglepő módon a Google egyik munkatársa ma végre leleplezte az "igazi" kódnevét: az M betű a Marshmallow rövidítése, ez mályvacukrot jelent. A Google eddig is édességekről nevezte el a rendszer különféle kiadásait, noha a kisebbnek ítélt frissítések esetében időnként nem változtatott a kódneven, például az Android 5.0 és 5.1 is Lollipop.

(Forrás: Alex Ruiz)


A verziószámoknál tartva a Google ma frissítette az Android szoftverfejlesztői készletét, így kiderült, hogy a Marshmallow nagyközönség által ismert neve Android 6.0 lesz.


(Forrás: Android Police | Nyitókép: certified su)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.