Hirdetés

Néhány héten belül bevezetésre kerülhet az európai telefontöltő szabvány



|

A szabályzat elfogadásával búcsúzhatunk a régióban az Apple Lightning adapterétől.

Hirdetés

Az Európai Unió felelős jogszabályalkotóinak döntése alapján akár már néhány héten belül elfogadásra kerülhet az a szabvány, ami alapján a jövőben kizárólag egy olyan egységes töltőmodell lenne elérhető, ami a telefonokhoz, a tabletekhez és a fejhallgatókhoz egyaránt használható. Ez azt jelentené, hogy az Apple Európában kénytelen lenne megszüntetni a Lightning táp támogatást, és á kellene állnia az USB-C interfész használatára.

Az európai döntőshozók már közel egy évtizede igyekeznek egy egységes szabvány bevezetését elérni, és elsősorban arra hivatkoznak, hogy a szabvánnyal lényegesen kevesebb lenne az elektronikus eszközökből származó hulladék, illetve lényegesen könnyebb lenne az iPhone és az Androidos telefonok felhasználói számára, hogy kevesebb kábelt használjanak.

Hirdetés

A Reuters értesülései alapján a régóta húzódó döntés hamarosan megszülethet, mivel az illetékesek ezen a héten fognak tárgyalni, és a szabvány elfogadása esetén akár néhány hét múlva teljesen megváltozhat az európai telefontöltők piaca. A jelenlegi egyik fontosabb probléma, hogy a szabvány bevezetése milyen módon érintené a laptopokat, illetve mennyi idő alatt lehetne teljesen egységessé tenni az USB-C használatát.

Egy másik jelentős kérdéskör a vezeték nélküli töltésre vonatkozik, ezzel kapcsolatban az egységességre és a szabályokra vonatkozóan a képviselők legkésőbb 2025-ig terveznek döntést hozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.