Hirdetés

Nokia: MeeGo kerül az N-szériára



|

Az N8 lesz az utolsó mobil a sorozatban, amelyet Symbian operációs rendszerrel szerelnek.

Hirdetés

Már hónapok óta pletyka tárgyát képezte, miszerint a finn gyártó az N-szériás (multimédiás) készülékein befejezi a Symbian használatát. Múlt év végén még természetesen a Meamo-val való helyettesítésről beszéltek, mivel a Nokia és az Intel csak később jelentette be a MeeGo-t.

 

Nokia N8
Nokia N8

 


Tulajdonképpen mindez már lényegtelen, hisz a finnek tegnap a Reuters eme témát feszegető kérdésére hivatalosan is megerősítették, hogy az N8 lesz az utolsó Symbian-t futtató N-szériás készülékük. Ettől függetlenül természetesen nem dobják ki a kukába az operációs rendszert: a jövőbeni X-, E- és egyes C-szériás modelleken továbbra is ez fog futni.


Kapcsolódó érdekesség, hogy a Symbian^3 hétfőn vált funkcionalitás alapján véglegessé, a forráskódját pedig publikusan elérhetővé tették. Ez annyit tesz, hogy mostantól a különféle fejlesztők, és készülékgyártók számára is rendelkezésre áll, elindulhat a széles körű hibakeresés, amelyek kijavítása után az OS készen áll majd a valós körülmények közötti használatra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.