Hirdetés

Önök döntöttek - a legjobb alkalmazások



|

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy mely programokat tartották az elmúlt év legkiemelkedőbb alkotásainak. Íme a végeredmény!

Hirdetés

Weboldalunkon az elmúlt hetekben levezényeltünk egy szavazássorozatot, ahol olvasóink a 2010-es év legjobb alkalmazásai közül választhatták ki az általuk legjobbnak vélteket. A háromrészes sorozatban szereplő applikációkból kétféle sorrendet is felállítottunk. Az egyik egy 10-es lista, ahol az összes, szavazásban szereplő program szerepel, míg a másikban az egyes kategóriák legjobbjait gyűjtöttük össze. Elsőként nézzük az összesített eredménylistát:

 

 



10. Google Dokumentumok

Valószínűleg egyre többen találkoznak a Google által fejlesztett online irodai csomaggal. A többek között szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, prezentációkészítőt és grafikus szerkesztőt is tartalmazó, felhőalapú eszköz szinte minden irodai munkát végző egyén életében elengedhetetlen. Hasznos funkciói közé tartozik a valós idejű, online közös szerkesztés, a különböző formátumok támogatása és a széles körű exportálási lehetőségek. A Google programjának egyelőre nem nagyon akad kihívója, habár a Microsoft már próbálkozik egy ideje a saját online Office alkalmazásával – egyelőre több-kevesebb sikerrel.

 

 

 



9. Magyar Elektronikus Könyvtár

Sok idegen nyelvű digitális könyvtárral találkoztunk már, de a magyar tartalmak elérése mindig is korlátozottabb volt. A Magyar Elektronikus Könyvtár sok éves munkájával egy egészen korrekt gyűjteményt hozott össze, amely teljesen legálisan elérhető a honlapjukon, a http://mek.oszk.hu címen.

 



8. Atomic Browser

Az Apple végre megnyitotta a lehetőséget, hogy külsős fejlesztők által készített böngészők jelenhessenek meg az AppStore-ban. Ezzel megindult az iOS-re készülő alternatív böngészők sora, amelynek egyik ékes példája az Atomic Browser. Az applikáció legnagyobb érdeme, hogy a számítógépes böngészés élményét ülteti át iOS-re. Fülek használata, reklámok blokkolása, Facebook- és Twitter-integráció, de a hasznos funkciókat napestig sorolhatnánk. Az alapverzió ingyenes, viszont a prémium kiadás sem drága, a maga 1 dolláros árcédulájával.

 

 



7. Star Walk

A csillagászat iránt érdeklődőknek nyújthat kellemes kikapcsolódást a Star Walk nevezetű program, amely az iOS-tulajok számára elérhető. Az ismertebbektől egészen a kisebb csillagképekig és konstellációkig mindent megtekinthetnek az érdeklődők. A szoftver használatához csupán az ég felé kell fordítani a telefon kameráját, majd a program egy rövid vizsgálat után kirajzolja nekünk az égen látható csillagképeket. Az iPhone-tulajdonosoknak 3, míg az iPadeseknek 5 dollárt kell kifizetni az AppStore kasszájánál.

 

 

 



6. AntiDroidTheft

Az androidos készülékeken érhető el AntiDroidTheft, amely nevéből adódóan féltett okostelefonunk védelmét biztosítja. Ha elhagyjuk a készülékünket, egy webes felületről élesíthetjük annak GPS-vevőjét, így könnyedén kideríthetjük a mobilunk pozícióját. Akinek ez sem elég, még fényképet is készíthet a készülékének kamerájával, amely a környezet feltérképezését segíti elő. Az alkalmazás ingyenesen elérhető az Android Marketen.

 

 

 

 



5. Dropbox

Már az okostelefonok szélesebb körű elterjedése előtt is nagyon népszerű volt a Dropbox, amely a számítógépek közötti fájlcserét gyerekjátékká varázsolta. Az ingyenes szolgáltatás alapból 2 gigabájtnyi tárhelyet biztosít nekünk felhőalapú rendszerében, de néhány dollár kifizetése után ezt a korlátot feloldhatjuk. Az okostelefonokra elérhető kliensek ingyenesen letölthetők az Android Marketről, az AppStore-ról és a BlackBerry App Worldről.

 



4. iBubbleLevel

Szinte hihetetlen, de okostelefonunkból egyszerűen varázsolhatunk vízmértéket, amellyel az egyszerűbb műveletek mellett akár a falunkra akasztott képeket is pontosan beállíthatjuk. Az AppStore-ban 1 dollárért elérhető alkalmazásnak létezik ingyenes, androidos alternatívája is, amely a Spirit Level Plus névre hallgat.

 

 



3. Google Earth

Ezt a programot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A számítógépeken és telefonokon is egyaránt elengedhetetlen alkalmazás többek között bolygónk térképhálózatát, felszínét, és domborzatát is nagyon pontosan megmutatja, de a szolgáltatások szinte hónapról hónapra bővülnek, így mai állapotában már szinte össze sem lehet hasonlítani a Google Earth-t az eredeti koncepcióval. Az ingyenes programnak számítógépen van fizetős változata is. Akik az okostelefonjukon szeretnék használni, azoknak még beépített navigációval és egyéb, helyzetmeghatározáshoz kötött szolgáltatásokkal kedveskedik az amerikai óriás.

 

 

 

 



2. Smart Measure

Zseniális programot tudhatnak magukénak azok, akik ingyenesen letöltik az Android Marketen fellelhető Smart Measure-t. A telefonba épített kamera segítségével képes megmondani a látható objektumok magasságát, illetve a tőlünk való távolságát. Habár a pontossága sok tényezőn is múlik, maga az applikáció több mint hasznosnak tűnik, főleg a túrázást kedvelők számára.

 



1. Opera Mini

Az Atomic Browsernél már megemlítettük, hogy végre iOS-en is beindult az alternatív böngészők terjesztése. Az Opera Mini szerencsére nemcsak az almásoknak érhető el, hanem az Android-felhasználóknak is, bár utóbbi tábor számára lehet érdekesebb a program, ahol is a legtöbb helyzetben jobban teljesít, mint a gyári variáns. Az Opera mobilos változata megérdemelten nyerte meg a szavazásunkat, ugyanis minden szempontból egy kiváló alkalmazást raktak össze a fejlesztők és az Androidon kívül szinte minden létező platformon használható.

 


Bontás az egyes kategóriák szerint:

Zene

1. last.fm
2. JamCast
3. Grooveshark
4. Shazam
5. Alwarenes

 

 



Játék

1. Angry Birds
2. Plants vs. Zombies
3. Bejeweled
4. Pegle
5. Scrabble

 



Kapcsolattartás

1. ÜberTwitter
2. Missed Call
3. Bump
4. BeejiveIM
5. HootSuite

 

 

 



Mobilos böngészők

1. Opera Mini
2. Atomic Browser
3. Dolphyn Browser HD
4. PrivateWeb
5. Firefox

 



Iroda

1. Dropbox
2. Google Dokumentumok
3. WiFi Analyzer
4. LegMeIn Ignition
5. Evernote

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.