Hirdetés

Ósdivá vált az iPad 1



|

Az első generációs iPad tulajdonosok egy része szabadulni próbál a tegnapi napig divatos kütyüjétől.

Hirdetés

A tegnapi napon Steve Jobs, az Apple vezére személyesen mutatta be az iPad új verzióját, amely szebb, gyorsabb és okosabb lett, mint elődje. Az iPad 2 olyan mértékű előrelépést jelent az első generációhoz képest, hogy vélhetően igen kevesen lesznek ezek után azok, akik a jelenleg forgalomban lévő táblagép után fognak ácsingózni. Keményen fogalmazva: az iPad 1 a tegnapi nap óta már csak a múlt eszköze, a jelent és a jövőt a második generációja uralja.

 

 



Beszédes, hogy a bejelentés hírére az Egyesült Királyságban 100 fonttal estek az iPad-ek árai. Az angol Apple online webshopban így már 329 fontért hozzá lehet jutni a 16 gigabájtos, Wi-Fi adapterrel rendelkező modellhez.

Az amerikai Computerworld beszámolója alapján a bostoni használt elektronikai cikkek felvásárlásával és továbbértékesítésével foglalkozó Gazelle boltját az elmúlt fél napban megrohamozták az iPad 1 tulajdonosok, hogy megpróbálják pénzé tenni az "elavult" készüléküket. "Remek az időzítés, mivel csak igen rövid idő van a bejelentés és a megjelenés között. Mindez jól jelzi, hogy az Apple mennyi iPad 2 készüléket fog eladni" - vélte Kristina Kennedy, a Gazelle kommunikációs igazgatója.

A cég egyébként megdöntötte saját rekordját: míg az iPhone 4 bejelenésekor 1200 iPhone-t vásároltak fel, addig tegnap kétezren döntöttek úgy, hogy megválnak az iPad táblájuktól. A roham olyannyira nagy volt, hogy a 16 GB-s kütyüért reggel még 375 dollárt fizettek, míg estére csak 300 dollárt ért a visszaváltott készülék. A kereslet-kínálat örök törvényszerűsége ezen esetben is érvénysült.

Nem tartós cikk

Az iPad 2 megjelenése kapcsán érdemes felmelegíteni a Forrester év eleji felmérését, amely alapján 2-3 éven belül eláraszthatják a használtcikk piacot a jelenleg trendi táblák.

Sarah Rotman Epps a piackutató intézet szakértője akkor írásában pont a második generációs iPad-et hozta fel példaként, amely megjelenését követően szerinte sok első generációs iPad tulajdonos fogja frissíteni a készülékét a legújabb változatra. S ez nem csak az Apple kütyüjére lesz igaz. A Forrester előrejelzése szerint ugyanis a táblagépeket a felhasználók olyan gyakran fogják cserélgetni (akár évente is), mint ahogy a mobiltelefonjukat és az mp3-lejátszójukat tartják naprakészen. S nem fognak azzal évekig várni, mint ahogy a PC-jük lecserélésénél teszik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.