Hirdetés

Sony Ericsson K508i - Ráncfelvarrás után



|

A Sony Ericsson tervezői a K500i sikerén felbuzdulva megalkották a K508i-t.

Hirdetés

Manapság i betűt úgy látszik, csak divatból rakják ki a telefon mérnökei, hiszen ennek nincs jelentősége. Ami ennél jócskán fontosabb, és az elején le szeretném szögezni, az, az, hogy a telefon csak a T-mobil kínálatában kapható és a T-Zones szoftverét is el kell viselnünk a telefonban, amitől megszabadulni nem lehet. Első gondolatok Első kézbe vételkor, csak jó gondolatok merültek fel bennem, külsőre nem lehet a készülékre panasz. Szólíd, letisztult formavilág jellemzi. A színek terén a fekete és króm dominál. Így a telefon nem csak kellemes tapintású, formás, hanem elegáns is. A könnyű, kényelmesen kezelhető telefon közepes minőségű anyagokból lett összerakva, de ezért az árért nincs jogunk felháborodni ilyen apróságokon. A Sony Ericsson K508i összeszerelése, és a T-Mobilos SIM-kártya behelyezése után, kipróbálhatjuk kedvencünket. Menü, Szolgáltatások A telefon kijelzőjét látva elcsodálkozunk, hiszen nem rossz, de lehetne jobb is. A 65 ezer szín és a 128 x 160 pixeles felbontás manapság igen csak a középmezőny alját súrolja, de a gyakorlatban megfelelően használható, kissé lehetne élesebb és élénkebb. A menü gomb megnyomása után elénk tárul a 12 ikonos menürendszer. Természetesen megtalálhatjuk benne a szolgáltató menüpontjai is, de ez, ebben az esetben egyáltalán nem zavaró. A grafikák szemet gyönyörködtetőek, a témák közül szabadon választhatunk.
A telefonkönyv meglehetősen igényes, és nem utolsó sorban részletes is. Minden kontakt öt különböző telefonszámmal, e-mail- és webcímmel, részletes lakcímmel, szöveges információval azonosítható. Természetesen emellett csengőhangokkal és fotókkal is párosíthatjuk őket. Az üzenetküldés funkciónál semmi extrát nem találhatunk, még a karakterszámot sem jelzi ki a telefon. MMS-t küldhetünk, hangokkal, képekkel és akár videókkal megtűzdelve is. A készülékben található e-mail kliens is, amely több fiókot is képes kezelni. A naptár funkció pedig pont arra elég amire kell. Multimédia, szórakozás E téren sajnos nem aratott nagyot a Sony Ericsson, mivel a kamera funkció kétségtelenül gyatrára sikeredett. A fotókat a megszokott képméretekben készíthetjük el, de emellett van még egy képméret a 1280x960 pixel, de ezt interpolálással állítja elő a készülék, így a minősége csak romlik. Elkészült képeink sajnos hangyásak és életlenek. Persze fotózás közben alkalmazhatunk effekteket, melyek valamelyest dobnak a képek hangulatán. Ha akarunk videót is felvehetünk. Ezek mellett a telefonban találhatunk még MusicDJ néven egy polifónikus csengőhang szerkesztőt, és persze játékokat is.
A játékok meglehetősen élvezetesek, ugyanis a 4 alap játékból kettő, 3D-s. A java játékok tere felé billenti az óriáscég a telefont, hiszen marketing reklámjaiban számtalanszor viszont láthatjuk a készülék e nemes tudását, többek között a dobozban helyet foglaló Splinter Cell feliratról is. Aki ismerős a konzol és a pc-s játékok terén, az tudja miről beszélek. Vélemény Nem lehet egy rossz szavam se. Ebben az árkategóriában ez az egyik legmegbízhatóbb és legkönnyebben használható készülék, az alsóközép kategóriában az élmezőnyben helyezkedik el. A Sony Ericsson K508i ár/érték viszonylatában verhetetlen. A gyenge kamera mellett, igazán nagy negatív tulajdonságot nem tudnék mondani. Aki szerette a K500i-at annak feltétlenül ajánlom, nem fog csalódást okozni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.