Hirdetés

Súlyos hibát véthetett az iPhone 14 kijelzőinek beszállítója, másnál landolhatnak a megrendelések



|

Egy friss jelentés szerint az egyik fontos partner az Apple háta mögött intézkedett, ami a szerződésébe kerülhet.

Hirdetés

Senki előtt nem titok, hogy az Apple nem maga gyártja a telefonjait, az iPhone-ok alkatrészei különböző beszállítóktól érkeznek, akik fix paraméterek alapján készítik el a szükséges alkotóelemeket.

Ezek közé tartozik a pekingi BOE Display, amely jelenleg a 6,1 hüvelykes iPhone 13 OLED kijelzőinek előállításából veszi ki a részét, egy friss jelentés szerint viszont könnyen lehet, hogy a várhatóan ősszel debütáló iPhone 14-szériára már nem lesz érvényes szerződése a cégnek.

Hirdetés

A jelentés a The Elec című laptól származik, amely először néhány hete írta meg, hogy a BOE az Apple tudta nélkül módosította a panelek vékonyréteg-tranzisztorainak (thin-film transistor, TFT) áramköri szélességét, ám a cupertinóiak felfedezték ezt, és nem vették jó néven a húzást.

Az eredeti cikk még nem adott sok esélyt annak, hogy ez a BOE Display mintegy 30 millió iPhone 14-kijelzőre szóló szerződésébe kerülhet, a legfrissebb, meg nem nevezett forrásokra támaszkodó jelentésében viszont a portál már azt írja, hogy a kínai cég továbbra sem kapta meg a jóváhagyást az új alapmodell paneleinek gyártására, a zsíros megbízás pedig a Samsung Displaynél vagy az LG Displaynél landolhat.

A The Elec szerint az áramkörök módosítására valószínűleg a selejtes kijelzők számának csökkentése érdekében került sor, a felfedezését követően pedig a cég "C-szintű vezetői" utaztak Cupertinóba, hogy személyesen magyarázzák meg a történteket az Apple-nek. A cikk megfogalmazása alapján továbbra sincs kizárva, hogy a már az iPhone 12-széria gyártásában is közreműködő BOE végül nem hullik ki a körből, a panelekhez szükséges alkatrészek hiánya miatt viszont az utóbbi hónapokban már így is csökkentek a pekingi partner szállításai.

Akárhogy is alakuljon, az iPhone 14 Pro-sorozat gyártását valószínűleg nem érinti az ügy, a 6,1 és 6,7 hüvelykes csúcsmodellek kijelzőire ugyanis a pletykák szerint a Samsung Display és az LG Display kapott megrendelést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.