Hirdetés

Tele vagyunk gagyi androidos tablettel



|

Közép- és Kelet-Európa piacának a 84 százaléka olcsó vacak.

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég azt vizsgálta, tabletfronton mi a helyzet Közép- és Kelet-Európában. Az eredmények nem túl biztatóak, még akkor sem, ha az idei második negyedévben az ágazat 175,6 százalékkal tudott növekedni. 

Hirdetés

A statisztikák szerint a közép- és kelet-európai szektor 84 százalékát teszik ki az olcsó, gyenge minőségű Android-alapú táblagépek. Ez persze jól mutatja, hogy a régió lakossága mennyire árérzékeny: feltehetően senki nem szándékosan választja a gagyibb modelleket. 

Az elemzők szerint a trend a következő hónapokban is folytatódik. Mivel egyre több kicsi cég mutatja be az olcsó, de gyengécske tábláját, (amit előszeretettel látnak el Androiddal) a többi gyártó végül arra kényszerülhet, hogy csökkentsék az áraikat. 

Éves szinten a szektor 105 százalékos növekedéssel számolhat az eladásokban, ami 15 millió darabot jelenthet. Az elemzők szerint itt 2017-ig az Android marad a meghatározó az olcsó tabletek miatt, a Microsoft és az Apple pedig tovább veszít majd a piaci részesedéséből, és az eladásaiból is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.