Hirdetés

Továbbra is életveszélyes kínai gyárban dolgozni



|

Ezúttal egy hivatalosan még ki sem nyitott Pegatron üzemben történt detonáció.

Hirdetés

Tovább nőtt az Apple partnereinél bekövetkezett súlyos incidensek száma, hiszen a Reuters beszámolója szerint vasárnap 57-61 munkás sérült meg egy hivatalosan ki sem nyitott iPad gyárban bekövetkezett robbanás során. Halálos áldozatokat ezúttal nem követelt a szerencsétlenség, ám a Pegatron leányvállalataként működő Riteng szóvivője szerint 23 dolgozójuk kórházi ellátást igényel.

 

 


A tájékoztatás szerint a gyár hivatalosan még nem kezdte meg a termelést, az incidens során az egyik részében próbagyártás folyt, számos egyéb egysége pedig jelenleg is rutin hatósági vizsgálat alatt áll - ezek szerint a revizorok kénytelenek lesznek újrakezdeni a komplett engedélyeztetési folyamatot. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást, a vizsgálat befejezéséig a hatóságok leállíttatták a tesztüzemet.


Megemlítendő, hogy májusban már történt egy ennél komolyabb detonációi is, mikor a Foxconn egyik iPadek csiszolásával foglalkozó műhelyében berobbant a felhalmozódott alumíniumpor, a tragédiában hárman vesztették életüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.