Hirdetés

Újból egységes lesz az Android



|

A következő főverzióban összeolvad a telefonos, és a tabletes verzió.

Hirdetés

Eric Schmidt, a Google volt vezérigazgatója tegnap a Mobile World Congress-en tartott előadásán elhintette, hogy a népszerű operációs rendszer következő főverziója egységesíteni fogja az okostelefonokra szánt Gingerbreadet, és a tabletekre optimalizált Honeycombot.

 


Az Android jelenlegi legnagyobb probléma a platform töredezettsége: számos főverzió van aktív használatban, ennek a kissé áldatlan állapotnak pedig nem tett jót az Android 3.0 megjelenése. Természetesen szükség volt erre a lépésre, hiszen a 2.x verziók kezelőfelülete nem nyújtott megfelelő „felhasználói élményt" a táblagépeken, így nem volt képes versenyezni az iOS-szel.


Sajnos részleteket nem kaptunk, így nem világos, hogy az összevonás konkrétan hogyan fog végbemenni, milyen kezelőfelületi változásokat fog magával hozni. Szerencsére az előadáson elhangzott néhány konkrétum is, Schmidt bejelentette például a kimondottan Honeycombot futtató tabletekre tervezett Movie Studio videoszerkesztőt, amelyet az iMovie ellenfelének szánnak.


A segítségével új hangsávot lehet adni a meglévő videókhoz, különféle effektekkel lehet azokat bővíteni, de persze több állomány összevonására is használható az alkalmazás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.