Hirdetés

Úton a pillanatok alatt betöltődő mobilos weblapok



|

Négyszer gyorsabb betöltést és tízszer kevesebb adathasználatot ígér az AMP.

Hirdetés

A tavalyi év végén a Google bejelentette a nyílt forráskódú Accelerated Mobile Pages (AMP) projektet. Ennek keretében a keresőcég drámaian le kívánja csökkenteni a weblapok mobileszközökön való betöltésének idejét, továbbá a betöltés során keletkező adatforgalmat. Az eddigi mérések szerint négyszeres megjelenítésbeli gyorsulásra és tízszer kisebb adatforgalomra lehet számítani.

Hirdetés


A felhasználók egyszerűen meg tudják majd különböztetni a mobilos keresések során a megszokott módon és AMP segítségével kiszolgált weblapokat, utóbbiak ugyanis a normál találatok felett jelennek majd meg, a működési elv a lenti animáción tekinthető meg.


Az AMP háromféle módon gyorsítja fel a weblapok betöltését és megjelenítését: a kiszolgált lapok kódja a megszokottnál sokkal egyszerűbb és kompaktabb, az AMP-os lapok JavaScripteket csak rendkívül korlátozott mértékben futtathatnak, továbbá a tartalmak a kiadó webszervere helyett a Google gyorsítótárazó szervereiről kerülnek betöltésre.


(Forrás: PC World | Nyitókép: AMP Project)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.