Hirdetés

Véget érhet a Sony, és az Ericsson házassága



|

A pletykák szerint a japánok ki akarják vásárolni a svédeket.

Hirdetés

Rendkívül érdekes híresztelést indított útjára a Wall Street Journal, hiszen a lap egyik informátora szerint a Sony ki szeretné vásárolni az Ericssont a 2001-ben létrehozott vegyesvállalatukból. A japánok elsődleges célja állítólag a kutatási és fejlesztési tevékenység, továbbá az eszközgyártás hatékonyabbá tétele.

 

Sony Ericsson XPERIA Play
Sony Ericsson XPERIA Play

 


A forrás értesülései alapján a vegyesvállalat sikeréért eddig is a Sony tett többet, amely munkatársai rendkívül elégedetlenek az Ericsson passzivitásával, véleményük szerint a partnerük már csak visszafogja őket. Megemlítendő, hogy az XPERIA Play egyesek szerint azért nem kaphatta meg a PlayStation márkajelzést, mert a japánok nem kívánták a jól ismert brandet az Ericsson nevével kapcsolatba hozni.


Az informátor szerint a két vállalat közti tárgyalás hamarosan befejeződhet, egyes becslések szerint a japánoknak 1,7 milliárd dollárjukba is kerülhet a svédek 50 százalékos részének megszerzése. Az üzlet sikeres lebonyolítása esetén a Sony első lépésben elvileg a szolgáltatások fejlesztését kívánja előtérbe hozni, a következő generációs mobiljaik a jelenleginél jóval több szórakoztatóelektronikai termékükkel lehetnek kompatibilisek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.