Hirdetés

Ezt is megértük: jön az okos deszka



|

Manapság már minden okos a telefontól az órán át az otthoni lámpákig, de egy falra akasztható fadarabra azért mi sem számítottunk.

Hirdetés

Egy elsőre furcsának hangzó, de egyébként érdekes Kickstarter projekt indult a napokban, amit valóban nem lehet egyszerűbben megfogalmazni, mint azt, hogy egy intelligens lécről vagy okosdeszkáról van szó, amit akár már 500 dollárért (kb. 140 000 forint) megszerezhetünk.

Hirdetés

Az interaktív, fából készült panel természetesen ennyi pénzért nem csupán annyit tud, hogy mutogatja az erezetét, hanem valójában egy tényleg jól mutató kijelző, amin többek között megjelenhet a pontos idő, és a dátum, sőt ébreszteni is tud, olvashatunk rajta mindenféle csodás üzeneteket, hangüzeneteket rögzít és játszik le, mutatja az időjárást, és ha éppen arra van szükségünk, akkor akár még csendet is kérhet. Mindezek mellett tulajdonképpen termosztátként is funkcionál, megmutatja az elektronikus határidőnaplónkba bejegyzett információkat, és ha akad odahaza egy Sonos-gyártmányú intelligens hangszóró, akkor vele is képes együttműködni. 

A Kickstarter projekt keretében a korai támogatók 499 dollár ellenében valamikor szűk egy év múlva kaphatják meg a Mui intelligens fadarabját, ami a bevezető időszak utáni tömeggyártás keretében már 1000 dollárért lesz elérhető. Érdekesség, hogy a kampányban egy kicsit több pénzért (+99 dollár) kapásból két eszközt kapunk, míg 1699 dolcsiért cserébe hármat. A cikk írásának pillanatában még 45 nap van hátra a közösségi kalapozásból, és jelenleg a kitűzött 100 000 dollárból 33 000 jött össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.