Hirdetés

Alexa megmondja nekünk, mikor nyírjuk le a füvet



|

Minek egy házsártos házastárs, ha már az intelligens eszközeink is utasíthatnak a ház körüli munkára?

Hirdetés

Vannak olyan műveletek, melyeket meg kell cselekednünk, de nem sok kedvünk van hozzá. Borotválkozás, ablakpucolás, fűnyírás, az akvárium takarítása, ilyesmik. Akinek lapul otthon Alexa hajtotta okoshangszóró, immár azt is megélheti, hogy intelligens asszisztense fogja fűnyírásra buzdítani. 

Hirdetés

Mindez annak köszönhető, hogy az Amazon és a fűnyírókat gyártó Troy-Bilt nevű cég úgy határoztak, összefognak, innentől kezdve pedig ténylegesen az történik, hogy asszisztensünk tudja megmondani, mikor kezdjünk neki a műveletnek. Mindez azon alapul, hogy digitális asszisztensünk megvizsgálja a naptárunkat, és az üres időszakokat összeveti az időjárási előrejelzéssel, majd pedig megmutatja, hogy kettő kombinációjából mik lehetnek a lehetséges optimális időpontok. Ahhoz, hogy a funkciót aktiváljuk, el kell hangoznia az "Alexa, ask Troy-Bilt, when I need to mow", tehát arra kérjük, hogy kérdezze meg a fűnyírósokat, mikor lenne a legjobb levágni a pázsitot.

Amennyiben elfogadjuk az ajánlást, Alexa automatikusan bevési azt a naptárunkba majd pedig ahogy közeledik az időpont, még SMS-t is kapunk erről, mint ahogyan a Troy-Bilt ugyanilyen módon értesít arról is, ha úgy néz ki, nem várt változás áll be az időjárásban, így veszélybe kerülhet a fűnyírás. Mindez egészen jól hangzik, ám érdemes tudni, hogy ugyanezt megoldhatjuk a már régóta rendelkezésre álló telefonos alkalmazásokkal, illetve úgy, hogy kinézünk az ablakon, majd pedig megállapítjuk, hogy amúgy sincs semmi dolgunk, illetve az időjárás is alkalmas a fűnyírásra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.