Hirdetés

120 Hz-es kijelzőt kaphat a teljes iPhone 14-széria



|

A legfrissebb pletykák szerint bővülhet az Apple beszállítói kapacitása, ami megnyithatja az utat az olcsóbb 120 Hz-es iPhone-ok előtt is.

Hirdetés

A feltehetően ősszel esedékes bemutatóhoz közeledve egyre több iPhone 13-as pletykával találkozunk, legutóbb például a megosztható töltés érkezése vetődött fel, előtte pedig az ultraszéles látószögű kameralencse fejlesztéseiről jósolt egy elemző.

Azt viszont még márciusban szellőztette meg a dél-koreai The Elec, hogy az idei csúcsmodellek (vagyis  Pro-vonal) a Samsung 120 Hz-es, LTPO TFT OLED megjelenítőjével futhatnak be. A híroldal most egy újabb értesüléssel állt elő, ami akár arra is utalhat, hogy jövőre már az olcsóbb iPhone-okban is élvezhetjük a magasabb képfrissítést.

Hirdetés

A The Elec ugyanis úgy tudja, hogy az LG képében hamarosan egy újabb beszállító csatlakozhat a Samsunghoz az Apple ellátásában. A koreai vállalat állítólag már dolgozik az ehhez szükséges gyártósorok kiépítésén, melynek érdekében az Avaco nevű céggel is tárgyalnak az LTPO panelek vékonyréteg-tranzisztorainak előállításához használt szórófejek specifikációiról.

Két beszállítóval pedig nem csak a beépíthető 120 Hz-es (Apple-szlengben ProMotion) kijelzők mennyisége nőhet, hanem a panelek ára is kedvezőbben alakulhat. Az LG csatlakozásával így elméletben nem kizárt, hogy az iPhone 14-szériánál már megengedhetik majd maguknak a cupertinóiak, hogy a belépőszintű mobilokat is a magasabb képfrissítésű kijelzőkkel lássák el.

Ez persze csak színtiszta találgatás, hiszen egyelőre még az sem garantált, hogy egyáltalán az idei iPhone-ok bármelyike megkapja a 120 Hz-es kijelzőt. Az erről szóló pletyka először tavaly ősszel került szóba, de a rajongók igazából már évek óta várják, hogy az iPad Pro után az almás mobilokban is visszaköszönjön ez az androidon már többször látott technológia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.