Hirdetés

15 perc alatt tölti fel a következő mobilodat a Quick Charge 5



|

Bemutatkozott a Qualcomm legújabb gyorstöltési rendszere: nulláról 100 százalékra 15 perc alatt tölt fel egy okostelefont a Quick Charge 5.

Hirdetés

Az androidos gyártók sorra döntenek rekordot a saját gyorstöltési rendszerükkel, a legelterjedtebb a piacon azonban továbbra is a Qualcomm Quick Charge szabványrendszere. Három évvel a 4+ verzióra frissítés után most bemutatkozott a Quick Charge 5. Ez több mint 100 wattos teljesítményt is támogat, bár konkrét adatot nem közölt a Qualcomm. Azt ígéri viszont, hogy egy 4500 mAh-s akkumulátort nulláról 50 százalékra 5 perc, 100 százalékra pedig 15 perc alatt feltölt. 

Hirdetés

Ezzel a QC 5 gyorsabb lesz, mint az Oppo vagy a OnePlus saját VOOC és Warp Charge rendszerei, pedig azok is elég elképesztőek. Nagy kérdés persze az akku élettartama és a melegedés ilyen számok mellett, de a Qualcomm azt mondja, hogy a QC 5 10 Ceslius-fokkal hűvösebb, mint a QC 4+. Vagyis elvileg annyira nem hal le hamar az akkumulátor az új mobilokban majd. 

A mostani sebességet egyébként az utóbbi idők kedvelt trükkjével érik el, vagyis nem egy 4500, hanem két darab 2250 mAh-s akkut töltenek egyszerre, amiket egy Qualcomm chip kezel - így jöhet össze a 100+ wattos gyorstöltés. Az eredmény egy bonyolultabb, helyigényesebb és drágább rendszer a normál akkuhoz képest, de a mobilpiacon egyébként is az a trend körvonalazódik, hogy egyre csak drágulnak a prémium eszközök és kiegészítőik. A jó hír az, hogy a QC 5 legalább visszafelé is kompatibilis lesz, vagyis új töltővel is lehet majd régi eszközt tölteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.