Hirdetés

16-kamerás LG okostelefon jöhet



|

Az LG szabadalmi bejegyzései arról árulkodnak, hogy 16 hátlapi kamerában gondolkozik a gyártó.

Hirdetés

Eleinte még kamerák sem voltak a mobilokon, manapság azonban egy okostelefont már messze nem csak telefonálásra használunk. Ennek megfelelően immáron három, sőt, négy hátlapi kamerát tesznek a készülékekre a gyártók. 

Hirdetés

A Nokia következő zászlóshajója a pletykák szerint már 5 hátlapi kamerát kap, ami elsőre őrületesnek tűnik. Egészen addig, amíg meg nem tudjuk, mire készül az LG. A dél-koreai gyártó a legutóbbi szabadalmi bejegyzései alapján 16 hátlapi kamerát szeretne elhelyezni a jövőbeli eszközein. 

A LetsGoDigital által felfedezett bejegyzés 16 lencsét alkalmazó kamerarendszerről árulkodik, amelyek mind eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. 

Ennek megfelelően készíthető kép mindegyik kamerával egyszerre. Természetesen lenne széles látószögű megoldás, illetve zoomra is lenne lehetőség. A mélységérzékelés és a portréfotók is sokat javulnának, a fókusz a képek elkészítése után is állítható lenne. A képeket akár össze is lehetne majd olvasztani. 

Bár az előlapra csak egy szelfikamera jutna, a hátlapi kamerák szelfik készítésére is alkalmasak lennének, és a fotózást egy apró tükör segítené. 

Az LG már sokat kísérletezett az okostelefonos kamerákkal, alapvetően a széles látószögű megoldások elterjedését is ennek a gyártónak köszönhetjük. Emiatt aztán nem olyan túlzó ötlet, hogy hamarosan 16 hátlapi kamerára váltson a gyártó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.