200 millió 5G-s mobil fogyhat idén



|

Az elemzők szerint a koronavírus a gyártásba és a szállításokba is bezavarhat ugyanakkor.

A Strategy Analytics elemzőinek jóslatai szerint az 5G-s okostelefonok globális eladásai 2020 végére elérhetik a 200 milliós darabszámot. Ez ugyanakkor közel sem garantált eredmény, főleg azért, mert a koronavírus a gyártást és a kiszállítást is megzavarhatja a szakértők szerint. Az összes leszállított okostelefon 15 százaléka lehet 5G-s az idei évben, mondják a szakértők. Várhatóan az Egyesült Államok, Kína, Dél-Korea, Németország és Japán jelenti majd a legnagyobb felvevőpiacot. 

Hirdetés

Tavaly egyébként mindössze 19 millió 5G-s mobil gördült le a futószalagról, így alaposan rá kell kapcsolnia a tech szektor minden érdekelt szereplőjének, ha meg akarja győzni az embereket az 5G hasznosságáról. A Strategy Analytics mindenesetre 2020 második felére hatalmas fellendülést vár, addigra a koronavírus okozta helyzet is normalizálódhat. 

Az is érthető, ha az 5G-ben és annak hétköznapi előnyeiben még mindig kételkednek a felhasználók, akik magasabb árat sem szívesen fizetnének érte. Az olcsóbb 5G-s mobilok megjelenése és elterjedése átsegítheti ezen a ponton az ágazatot. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.