Hirdetés

Milyen tech-ajándék került idén a fa alá?



|

Idén is biztosan sokan adtak vagy épp kaptak valamilyen kütyüt, mobilt, számítógépet, szoftvert, vagy egyéb tech-ajándékot. De vajon itt is voltak olyan bakik, mint a ronda zokni vagy az ötödik kávéfőző?

Hirdetés

A karácsonyi ajándékozás sokaknak öröm, de azért sokaknak emellett bosszúság forrása is. Hiszen jó előre el kell gondolkozni azon, vajon milyen meglepetésnek örülhet a másik, bele kell látni a fejébe, és akár abba is, hogy vajon van-e már neki olyasmi, amit tervezünk, szüksége van-e egyáltalán rá, és ha igen, pontosan milyen legyen. Egy zokni vagy póló esetében is kérdéses mindez, de még nehezebb dönteni, ha az illetőnek valamilyen tech-kütyüt vagy kiegészítőt szánunk, ilyenkor hatványozottan több a hibalehetőség.

Hirdetés

Még jó például, hogy Magyarországon élünk, és a nyelvi különbségek miatt nem fordulhat elő, hogy a gyerek iPadet kér, és a buzgó nagymama eye padet (szemránctalanító vattakorongot) csomagol. De így is simán előfordulhat, hogy a család megpróbálja egy ajándék segítségével okostelefonra szoktatni a nagyszülőket, ami aztán több gondot szül, mint előnyt (tudom, megtörtént), esetleg e-olvasót ajándékoz a szülőknek, hogy könnyebben gyarapítsák a könyvtárukat, de aztán a számukra érthetetlen eszköz a polcon porosodik (ilyen is előfordult).

A Kaspersky felmérése szerint a legtöbb probléma a szülők és nagyszülők tech-jellegű ajándékozásával akadt: a magyar válaszadók közül minden hatodik szülő úgy nyilatkozott, hogy a karácsonyra kapott eszközt legalább egy hónapig nem állította be (tehát nem is használta). A kutatásban részt vevők között azon magyar szülőknek, akik 16 éves, vagy idősebb gyereket nevelnek, 35 százaléka nevezte magát teljesen újoncnak technológiai téren, és több mint felük (pontosan 52 százalék) elismerte, hogy ha nagyobb gyerekeik nem segítenek, napi szintű kihívásokkal küzdenek az eszközeikkel, szoftverekkel vagy kapcsolódó megoldásokkal. David Emm, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója szerint nem az a probléma, hogy az ajándékozottak nem értékelnék az ajándékokat, egyszerűen csak nem értenek hozzájuk, és ezért félnek tőlük.

És persze ott a másik véglet, amikor a gyerekek, fiatalok kérnek szülőktől valamilyen technológiai eszközt, PC-alkatrészt, aminek a vége valami jóféle kavarodás, kompatibilitási probléma vagy egyéb félreértés. Jöhetnek a kommentek közé olyan "élmények", amikor a csomagból előkerülő komponens nem volt jó a gép meglévő részeihez, amikor a memóriakártya más típusú volt, mint ami a mobilba kell, és így tovább. Az alábbi kis felmérésben pedig kíváncsiak vagyunk, milyen jellegű tech-ajándékokat kaptatok (vagy vettetek magatoknak) az idei karácsonyra. Nyugi, senki pénztárcájában nem turkálunk, csak a trendekre vagyunk kíváncsiak, mi volt idén a nyerő kategória.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.