Hirdetés

A 3310 után újabb legendás mobilt támaszt fel a Nokia



|

Ezúttal még régebbre nyúlik vissza az időben a márka, amely továbbra sem engedi el a szimpla készülékek piacát.

Hirdetés

Miután a Microsoft is látványosan felsült a márka modernizálásával, egy másik  céghez, a HMD Globalhoz kerültek a szebb napokat is látott Nokia mobilok forgalmazásának jogai, amely megfizethető androidos készülékekkel igyekezett új életet lehelni a legendába. Ez ugyan a 2016-ban alapított finn cégnek is csak mérsékelten sikerült, hiszen a vállalat épp most kezdi inkább a saját brandjét bevezetni az okostelefonok piacára, cserébe viszont a köznyelvben csak butatelefonnak hívott alapkészülékek kategóriájában még mindig sok vásárlót vonz a Nokia név.

Így aztán nem is meglepő, hogy a korábban újragondolt 3310, a banán formájú 8110 és a szigorúbb 6300 után most újabb legendás mobilt támaszt fel a cég. A HMD az idehaza már leleplezett Pulse okostelefonok nemrég megejtett kenyai bemutatóján elárulta, hogy az eredeti készülék 25. születésnapja alkalmából a Nokia 3210-es is visszatér. Az 1999-ben debütált klasszikus modell a maga korában hasonló sikereket ért el, mint az utód 3310-es, és arról maradt emlékezetes, hogy ez volt az első olyan tömegmobil, amit belső antennával gyártottak.

Hirdetés

A Casio G-Shock és a Sony Walkman inspirálta 3210-es feltámadása kapcsán a HMD teljesen újraálmodott modern dizájnt és retro kezelőfelületet ígér, hosszú üzemidővel és 4G-támogatással, még valamikor az idei évben. A nosztalgiázós újdonság  továbbá egy hátlapi kamerát is kap, még ha ez a monokróm kijelzővel szerelt ős-3210-es esetében hiányzott is.

A készülék tervezett ára egyelőre nem ismert, illetve a dizájnba sem enged mély bepillantást az egyetlen megosztott kép, de ami látszik, az alapján nem biztos, hogy a gyártói magyarázat nélkül is felismernénk a nagy elődöt a 2024-es kiadásban. Végleges ítéletet persze csak a megjelenés után mondunk, ennek dátumát azonban szintén rejtély övezi.

Aki viszont nem bírja a rajtig, az egy gyors keresést lefuttatva a hazai apróhirdetési oldalakon akár 10 ezer forint környékén is találhat eredeti 3210-eseket, a csúcsra járatva a nosztalgiát.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.