Hirdetés

A Discord tisztázta, hogy rögzíti-e a felhasználók hívásait



|

Jelentős felháborodást okozott a közösségi platform felhasználói szabályzatának módosítása.

Hirdetés

A 2015-ben indult Discord ugyan nem tartozik a vezető közösségi oldalak közé, de a maga több mint 350 millió regisztrált, és havi 150 millió aktív felhasználójával így is széles tömegeket szólít meg, akik előszeretettel kommunikálnak a hang- és videóhívásokat is kínáló szolgáltatáson keresztül.

Az elmúlt napokban viszont komoly felháborodás támadt a Discord közösség soraiban, miután az adatvédelmi szabályzat tervezett módosításából arra lehetett következtetni, hogy az üzemeltető tárolni fogja a hívások felvételét.

Hirdetés

Az új regula március 27-től lépett volna életbe, az eredeti szövege pedig azt írta, hogy a Discord "minden tartalmat gyűjteni fog, amit a felhasználók feltöltenek a szervereire". A módosítást egy redditező - nem meglepő módon - úgy fordította le, hogy ebbe akár a hang- és a videóhívások is beletartozhatnak, amit egy nagy port kavart posztban osztott meg.

Az Ars Technica ennek hatására utánajárt a dolognak, és rákérdezett a Discordnál, hogy miként kell értelmezni a frissített szabályzatot. A szolgáltató a portál megkeresésére közölte, hogy csak a nyelvezetből adódó félreértésről van szó, és a felháborodást érzékelve sietve módosította is a leírás vonatkozó részét.

"Általában véve nem tároljuk a videó- és a hanghívások csatornáinak felvételeit. Ha ez a jövőben megváltozna (például a moderáció érdekében), előre tájékoztatást adnánk róla".

- áll az új Privacy Policyben. Magyarán a Discord továbbra sem zárja ki, hogy előbb-utóbb mégis elkezdheti rögzíteni a felhasználók hívásait, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem kell ettől tartania a közösségnek. Amennyiben később mégis eljönne a fordulat, ahhoz az Európai Unió (és több ország) adatvédelmi törvényei miatt előbb az érintettek beleegyezését is ki kellene kérnie a vállalatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.