Hirdetés

A Face ID ellenfelén dolgozik a Huawei



|

Természetesen az Animojinak is lesz ellenfele, ami jobb és részletesebb, mint az Apple megoldása.

Hirdetés

A Huawei egy ideje előszeretettel méri a termékeit a rivális gyártók megoldásaihoz, ezért talán nem is volt olyan meglepő, amikor a Honor V10 bemutatóján megvillantotta a válaszát az Apple Face ID-jára. A Face ID egy 3D-s arcfelismerési rendszer, amellyel sokan nincsenek kibékülve, azonban az iPhone X-zel kezdődően az Apple úgy gondolja, hogy ez a jövő az ujjlenyomat-olvasók helyett. Ráadásul az Animojinak hála a rajzfilmszerű karakterekkel is lehet bohóckodni. 

Hirdetés

A Huawei saját arcfelismerési rendszere még nem készült el, demót azonban már mutatott a gyártó. Ez alapján a rendszer nem csak hitelesítésre és Animojizásra alkalmas, hanem valós idejű szkennelésre is. Egy játékról például képes 3D-s replikát készíteni, amit aztán 3D-s nyomtatóra küldhetünk vagy a mobilon szerkeszthetünk. 

A kínai cég szerint az új rendszer 400 milliszekundum alatt oldja fel a zárolt okostelefont - ezzel lassabb a gyártó ujjlenyomat-olvasójánál (ami talán a leggyorsabb a piacon), de Apple-szerű élményt kínál, és sokkal jobb, mint az arcfelismerés bármelyik jelenlegi androidos mobilon (de az írisz-szkennerrel ne keverjük össze). A Huawei rendszere az előlapi kamera mellett projektorra, infravörös kamerára, RGB-s LED-ekre is épít. 

A Huawei Animoji-klónja eközben olyasmi, mint az Apple megoldása, azonban annál sokkal részletesebben animált pandát villantottak a bemutatón. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.