Hirdetés

A Facebook előállt a rapperek TikTokjával



|

Zuckerbergék újabb kísérlettel igyekeznek borsot törni a TikTok orra alá.

Hirdetés

A Facebook kutatás-fejlesztési csapata, az NPE Team elindította a BARS nevű app bétatesztjét, ami kifejezetten a feltörekvő rappereket célozza. Az alkalmazás nem csak a dalok megosztásába, de az alkotói folyamatba is besegít a hírnévre ácsingózó előadópalántáknak. A platform az NPE második zenés projektje a három résztevős villámkoncertekre fókuszáló Collab után.   

A BARS maximum 1 perces videókat támogat, a rap-remekművek a galériába lementve az appon kívül is megoszthatók. Az alkalmazás profi beatek százait kínálja, valamint saját dalszövegíró felületet is kapott, ami igény esetén rímeket ajánl a kevésbé ihletett szómágusoknak. Az appból a freestyle lehetősége sem maradt ki, a Challange mode nevű funkcióban a platform maga javasol szavakat az improvizáláshoz.

Hirdetés

DJ Iyler, az NPE egyik tagja a TechCrunchnak nyilatkozva elmondta, hogy a BARS elindításában a koronavírus is szerepet játszott, mivel a pandémia miatt bezártak azok a helyek, ahol az amatőr rapperek alkothattak és előadhattak. Az app fejlesztésébe egyébként a rapvilág képviselői is besegítettek, Iyler például D-Lucks néven dalszövegíróként tevékenykedik.

Az ötlet támogatása a Facebook részéről egy újabb kísérlet lehet arra, hogy kifogják a szelet a TikTok vitorlájából. A rövid videókkal taroló kínai platform egyelőre megállíthatatlannak tűnik, a több mint 800 millió aktív havi felhasználójával pedig népszerű terep azok körében is, akik pályakezdő zenészként szeretnék világgá kürtölni tehetségüket.

Zuckerbergék korábban már több csodafegyvert is bevetettek a nagy vetélytárs ellen. Az egyik ilyen az Instagramba épített Reels nevű funkció, ami szinte 1/1-es másolata a TikToknak, illetve ilyen volt a Facebook Lasso is, ám ez hatalmasat bukott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.