Hirdetés

A Facebook miatt távozhatott az Oculus VR társalapítója



|

Brendan Iribe távozott az Oculus VR-tól, állítólag a Facebook miatt. Eközben az EVE Online készítői bevallották, hogy sokkal többet vártak a virtuális valóság piacától.

Hirdetés

Brendan Iribe az Oculus VR társalapítója, nemrég azonban egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy távozik a cégtől. A saját szavai szerint elképesztő 6 évet töltött ott. Az Oculus Rifttel részese volt a virtuális valóság piacának elindulásában, és a szektor meghatározó alakjának számított. 

Hirdetés

Iribe megköszönte a munkát és az együtt töltött időt az őt körülvevő embereknek, 20 év után azonban szeretne szünetet tartani, feltöltődni és kreatív módon tölteni az idejét. Azt nem tudni, hogy mihez kezd legközelebb, de a tech szektor minden területén vannak kapcsolatai, hiszen a korábbi Scaleform cégét 2011-ben az Autodesk vásárolta fel, míg a Gaikait a Sony 2012-ben vette meg. 

A TechCrunch szerint egyébként Iribe azért hagyta ott a céget, mert a múlt héten elkaszálták a Rift 2 VR-headsetet. Ez azon véleménykülönbségek eredménye lett, amelyek Iribe és a Facebook között húzódtak. Az elképzelések között egyre nagyobb volt a szakadék, és Iribe állítólag a Facebook miatt távozott. Hasonló indokkal lépett le korábban Kevin Systrom és Mike Krieger, az Instagram társalapítói, valamint Jan Koum, a WhatsApp társalapítója (az ő társa is távozott később). 

Eközben az EVE Online készítői arról beszéltek, hogy sokkal többet vártak a virtuális valóság piacától, a szakemberek és a média jelentései alapján a piacnak már háromszor akkorának kellene lennie, mint most. A CCP szerint csak kevesen kattantak rá a virtuális valóságra, és közülük is alig van, aki a kipróbálás után használja a VR-headseteket. A CCP a jövőben nem épít olyan szinten a virtuális valóságra, mint eddig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.