Hirdetés

A fejünk is belefájdul ebbe a mutáns iPhone-ba



|

Ez a végső megoldás: úgy került USB-C csatlakozó az iPhone-ra, hogy közben megmaradt a Lightning is.

Hirdetés

Amióta az Európai Unió elfogadta a törvényjavaslatot, miszerint minden hordozható elektronikai készüléknek USB-C-s csatlakozóval kell rendelkeznie, számos forrás számolt be arról, hogy az Apple nem várja ki a határidőt, és már az iPhone 15-ös modellek esetében is elhagyja a Lightningot.

USB-C-vel működő iPhone-t már korábban is készítettek, ez nem lenne akkora durranás, egy mérnök azonban most egy igazi szörnyszülöttet hozott a világra: megalkotott egy olyan iPhone-t, amin egyszerre van USB-C és Lightning is.

Hirdetés

A YouTube-on megjelent videóban láthatjuk, ahogy egy tökéletesen funkcionáló USB-C csatlakozóval látja el az iPhone-ját. Persze nem csak a végeredményt csodálhatjuk meg, a szerelés lépésein is végigvezeti a nézőt, és bár igencsak igénytelenül történik a bővítés, a végeredmény egy működőképes, dupla portos iPhone.

Miközben szörnyen néz ki, értelme sincs sok, hiszen az adatátviteli sebesség ettől függetlenül továbbra is az USB 2.0-s szabványra van korlátozva, de legalább a tulajdonos újra hallgathat kábeles fülhallgatóval zenét, miközben tölti is a telefonját.

Miközben az EU-s törvény miatt egyre valószínűbb, hogy tényleg USB-C-re vált az iPhone, sok, a céghez közel álló forrás tudni véli, hogy az MFi, azaz a Made For iPhone hitelesítés nem tűnik el, így az Apple bizonyos funkciókat csak a szabványuk által hitelesített USB-C kábelekkel tesz majd elérhetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.