Hirdetés

A Google is összehajtható okostelefonon dolgozhat



|

Biztató szabadalom került elő, de azért kár lenne arra számítanunk, hogy hamarosan lerántja a leplet a Google az összehajtható Pixelről.

Hirdetés

Nemrég felbukkant a Google egyik szabadalma, amely összehajtható kijelzőt leíró dizájnkoncepció. A leírás alapján a Google is összehajtható okostelefont fontolgat. A részletek nem konkrét okostelefont említenek, táblagép vagy laptop is elképzelhető lenne. A Google a hardverpiacon azonban az okostelefonokra koncentrál, ahogyan az összehajtható eszközök is leginkább ebben a kategóriában jennek meg. 

Hirdetés

A Google több eltérő koncepciót is fontolgat, kagylómobilt és Galaxy Foldot idéző kialakítást is. Z-típusú összehajtható eszközt azonban még senki sem villantott, elméletben sem. 

Az összehajtható Google eszköz kapcsán ugyanakkor rengeteg a "ha", ezek a szabadalmak pedig gyakoriak, de ritkán hoznak a piacra kézzel fogható terméket. Jelen esetben sincs garancia az összehajtható Pixelre. 

A Google ráadásul nemrég alaposan megnyirbálta a hardverekkel foglalkozó divízióját, gyakorlatilag lemondott a laptopokról és a táblagépekről. A stratégiaváltást a Pixel mobilok biztosan túlélik, de a kísérleti eszközök már nem valószínű. A Google ráadásul hardverben inkább trendkövető, de csak tisztes lemaradással: gondoljunk a kijelző kávájára vagy a hátlapi kamerák számára. Vagyis ha készül is összehajtható Pixel, valószínűleg még nem idén debütál, az óriás pedig nem siet valami egyedit és forradalmit bedobni a mélyvízbe.

Ha viszont tömegek rajonganak majd az összehajtható mobilokért, valószínűleg a Google is képes lesz gyorsan mozgósítani az erőforrásait. Idén őszre azonban kár lenne összehajtható Pixelt várni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.