Hirdetés

A Google nyugtatja a befektetőit, hogy felveszi a kesztyűt a ChatGPT ellen



|

A háttérben már teljes gőzzel zajlik a chatbotok háborúja, a Google egyenesen a keresője újraálmodását ígéri.

Hirdetés

A ChatGPT őszi elindulását követően nem kellett sok idő, hogy az elemzők elkezdjék kongatni a vészharangot a Google számára, az LLM (Large Language Model, nagy nyelvi modell) technológiára épülő chatbot ugyanis jóval többre képes, mint a Google keresője, miközben ahhoz hasonló hatékonysággal ássa elő az információkat, amelyekre szükségünk van.

A történet most ott tart, hogy a Microsoft gyorsan bele is tolt 10 milliárd dollárt a ChatGPT mögött álló OpenAI-ba, s hamarosan a Bing keresőbe és más szolgáltatásaiba is integrálja a technológiát. Erre válaszul a Google sietve bejelentette, hogy a következő napokban egy mesterséges intelligenciára koncentráló eseményen leplezi le a saját terveit, időközben pedig a befektetőket is igyekszik meggyőzni, hogy nem ég a ház.

Hirdetés

A vállalat nemrég tartotta a 2022 utolsó negyedéről szóló pénzügyi beszámolóját, ahol természetesen a ChatGPT jelentette kihívás is szóba került. A vezérigazgató Sundar Pichai ennek kapcsán arról beszélt, hogy a terveik szerint a Google nyelvi modelljei, mint például a LaMDA már a következő hetek során elérhetővé válnak, és különösen hasznosak lesznek a fogalmazásokhoz, a szerkesztéshez és az összefoglalási feladatokhoz - csak úgy, az OpenAI rivális technológiája.

"Most, hogy közvetlenebb LLM-típusú tapasztalatokat tudunk a keresésbe integrálni, úgy gondolom, hogy ez segíteni fog nekünk az új felhasználási esetek, a generatív tartalmakra vonatkozó igények kielégítésében. Így azt hiszem, hogy ez egy lehetőség arra, hogy újragondoljuk és újraálmodjuk a keresést, hogy több  igényt szolgáljon ki a felhasználóink számára is. Még korai szakaszban járunk, de látni fogják, hogy bátrak leszünk, kiadunk dolgokat, amelyekre visszajelzéseket kapunk, majd továbbfejlesztjük és jobbá tesszük őket."

- ígérte Pichai a részvényeseknek, akik most bizonyára aggódva figyelik a már több mint 100 millió felhasználóval bíró ChatGPT körüli felhajtást. Hogy pontosan miként folytatja a Google, az a február 8-án, magyar idő szerint 14:30 órakor esedékes élő prezentációból fog kiderülni, amit egyenesen Párizsból közvetítenek majd.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.