Hirdetés

A Google szándékosan eldugta a helymeghatározási beállításokat, hogy a felhasználók ne piszkálják azokat



|

Sőt, a jelek szerint a vállalat más androidos mobilgyártókat is erre a furcsa lépésre ösztönzött.

Hirdetés

Tavaly történt az, hogy a Google pert kapott a nyakába, miután egy nyomozást követően 2018-ban kiderült, hogy a vállalat állítólag még akkor is figyelemmel követte a felhasználók tartózkodási helyét, ha azok deaktiváltak egy ehhez kapcsolódó funkciót. Nemrég pedig újabb fejlemény történt az ügyben, és a jogi iratok alapján a nagyvállalat bizony tényleg nem éppen felhasználóbarát módszerekhez folyamodhatott korábban.

Hirdetés

A dokumentumok szerint ugyanis a Google szándékosan eldugta a helymeghatározással összefüggő beállításokat, hogy azt nehezebben tudják megtalálni a felhasználók, és ne kapcsoljanak ki funkciókat. Állítólag a Google azért döntött így, mert egy vizsgálat után kiderült, hogy a könnyen elérhető beállítások miatt megnövekedett azon eszközök száma, amelyeken deaktiváltak bizonyos dolgokat. A vállalat ezt problémásnak látta, és ezért más androidos gyártókat is arra ösztökélt, hogy járjanak el hasonlóan, és rejtsék el a beállításokat.

Ráadásul úgy tűnik, a Google sikerrel is járhatott a nyomásgyakorlásával, mivel a per során bemutatott iratok szerint az LG át is rakta a helymeghatározással kapcsolatos beállítást a menü második oldalára. Ennek az egész furcsa eljárásnak gyaníthatóan köze lehet ahhoz, hogy a Google-nek elég komoly bevétele származik különböző hirdetésekből, amelyek megfelelő működéséhez gyakran temérdek felhasználói adatra van szükség, többek között a tartózkodási helyre is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.