Hirdetés

A Google-per miatt áll a bál az Epic Games és az Activision Blizzard között



|

Az Epic Games a Google ellen folytatott perében tett olyan kijelentéseket az Activisionről, melyeket az utóbbi képtelenségnek nevezett.

Hirdetés

A Fortnite és az Unreal Engine mögött álló Epic Games még 2020 nyarán perelte be a Google-t és az Apple-t a Play Áruházzal és az App Store-ral gyakorolt vélt monopolhelyzetük miatt, ezek a bírósági eljárások pedig továbbra is zajlanak, ami most a játékok világában okozott némi feszültséget.

Az Epic Games ugyanis a Google elleni keresetéhez fűzött friss beadványában azt állítja, hogy a keresőóriás lefizette az Activision Blizzardot, hogy az ne indítson rivális alkalmazásboltot, ami alaposan kiverte a biztosítékot a Microsoft általi felvásárlásra készülődő kiadó-fejlesztőnél.

Az Epic Egész pontosan arról írt, hogy az Activision Blizzard korábban egy saját mobil disztribúciós platform elindítását fontolgatta, amely jobb üzleti feltételeket kínált volna a fejlesztőknek, mint a Google Play Áruház. A keresőóriás ezért egy 360 millió dolláros ajánlatot dobott be, hogy a Activision leállítsa a folyamatot, amire az utóbbi igent is mondott, az összeg pedig 3 év leforgása alatt került kifizetésre.

Hirdetés

Az Epic pedig nem állt meg itt, a felperes szerint a League of Legends kiadó-fejlesztője, a Riot Games is egy hasonló egyezséget kötött a Google-lel, 8 számjegyű kifizetéssel. A vád tehát elsősorban a keresőóriás ellen szól, ám a Microsoft-akvizíció miatt már így is versenyhatósági vizsgálatokban gázoló Activision érthetően magára vette a dolgot, határozottan cáfolva az Epic állításait.

"Az Epic azzal vádolja az Activision Blizzard partnerét, a Google-t, hogy fizetnek azért, hogy ne versenyezzünk velük. Hogy egyértelműek legyünk: ez nem igaz. A Google soha nem kért meg minket, nem gyakorolt ránk nyomást, és nem kényszerített minket arra, hogy ne versenyezzünk velük - és már benyújtottuk azokat a dokumentumokat és tanúvallomásokat, amelyek cáfolják ezt a képtelenséget."

- írta a Twitteren Lulu Cheng Meservey, az Activision vállalati ügyekért felelős alelnöke.

Az Epicnek pedig nem is lesz könnyű dolga bizonyítania a vádakat, hacsak nincsenek saját dokumentumai vagy felvételei azok alátámasztására. Az Activision Blizzard egyébként többek között az elképesztően sikeres Candy Crush-széria és a szintén nagyot kaszáló Call of Duty Mobile révén van jelen a mobilos szcénában, májusban pedig érkezik a Call of Duty Warzone telefonos kiadása is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.