Hirdetés

A Huawei MateStation a Samsung DeX mintájára csinálhat PC-t a mobilodból



|

Egy szabadalmi bejegyzés alapján a Huawei prémium mobiljait lehet a dokkoló segítségével asztali PC-vé (vagy valami olyasmivé) alakítani.

Hirdetés

Egy ebben a hónapban bejegyzett szabadalom alapján a Huawei egy úgynevezett Huawei MateStation nevű megoldáson dolgozik, ami egy dokkoló lesz a gyártó prémium kategóriás okostelefonjaihoz. Ez úgy alakítaná egyfajta asztali géppé a mobilokat, mint a Samsung DeX megoldása a Galaxy S és Galaxy Note eszközöknél. A bejegyzés időpontja arra utal, hogy a MateStation kompatibilis lesz a Mate 40 szériás mobilokkal és a Mate V-vel. 

Hirdetés

EMUI-alapú asztali megoldása a Mate 20 szériához is volt már a Huawei-nek, tehát a cégnek van tapasztalata a mobil asztali PC-ként való hasznosításában. A MateStation segítségével azonban már egér és billentyűzet is használható lenne, valamint külső USB-s eszközöket (például mobil tárhelyeket) is csatlakoztatni lehet a konfigurációhoz. 

A Mate 40 mobilok a várakozások szerint lekerekített kijelzőt kapnak, ami alá 5 nm-es Kirin 1000-es chip kerül, 50 százalékkal jobb teljesítménnyel, mint a Kirin 990. Vagyis a MateStation nem lesz erő híján, de a konkrétumok sajnos csak az októberre várható bemutatón derülhetnek majd ki. Egy dolog persze szinte biztos: bármilyen hardveres újdonsággal szolgál majd az új Huawei csúcsmobil és bármennyire jól működik a MateStation, a Google ökoszisztémát nem kapja vissza addigra a kínai gyártó, tehát továbbra is "csupasz" Androiddal és a HMS appokkal kell beérni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.