Hirdetés

A Huawei összehajtható mobilja is késik



|

Legkorábban szeptemberben jelenhet meg a Huawei Mate X, a kínai gyártó első összehajtható okostelefonja.

Hirdetés

Az elemzők arra számítottak, hogy 2019-ben felrázzák a mobilpiacot az összehajtható okostelefonok, amelyek után kapkodnak majd az emberek. Mivel a Samsung Galaxy Fold júliusban már biztosan nem jön, mindenki azt várta, hogy vajon mi lesz a Huawei Mate X készülékkel. 

Hirdetés

Sajnos a Huawei úgy döntött, hogy a júniusi megjelenést legalább három hónappal elhalasztja, tehát a Mate X legkorábban szeptemberben jelenhet meg. 

A Huawei egyik szóvivője a CNBC-nek arról beszélt, hogy a halasztásra azért van szükség, hogy a Samsungnál felmerült problémák fényében alaposabb és további teszteket végezzenek a készüléken, mert nem szeretnék megtépázni a hírnevüket. A magyarázat valószínűleg igaz, de a kép csak azzal teljes, hogy az amerikai kormánnyal való problémák miatt jelenleg is azon dolgoznak, hogy leváltsák az Androidot az eszközeiken. 

A Huawei egyelőre ragaszkodik hozzá, hogy a Mate X Androiddal jelenne meg, hiszen még azelőtt debütált, hogy az amerikai kormány feketelistára tette a vállalatot. A jelenlegi pletykák szerint az új megjelenése idő táján viszont már HongMeng/Oak/Ark OS rendszerű mobilokat dobna piacra a cég, de az is lehet, hogy végül az orosz Aurorát választják

Már csak az a kérdés, hogy milyen processzor dolgozik majd a készülékben, hiszen a kereskedelmi háború következményeként a kínai cég a saját Kirin chipjeiben sem használhatja az ARM szabadalmait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.