Hirdetés

A Huaweit másolhatja az iPhone 15 kamerája



|

Egy jól ismert elemző már a 2023-as modellekről jósolt, de megerősített egy izgalmas értesülést az iPhone 14 kapcsán is.

Hirdetés

Nemrég írtunk róla, hogy Jeff Pu, a Haitong International Securities szakértője szerint 48 megapixeles kamera kerülhet az iPhone 14 Próra és az iPhone 14 Pro Maxre, ami azt jelentené, hogy az Apple jövőre elhagyja az iPhone 6s óta használt 12 megapixeles szenzorokat a csúcsmodelljein.

A hír főként azért volt érdekes, mert egybevágott a közismertebb és megbízhatóbb elemzőnek számító Ming-Chi Kuo véleményével, aki korábban kétszer is megírta, hogy 48 megapixeles kamerát vár az iPhone 14 Pro-szériától. A jelek szerint viszont Kuo számára is három az igazság, nemrég ugyanis újból megismételte a jóslatot, méghozzá egy sokkal meredekebb előrejelzés társaságában.

Hirdetés

A TF International Securitiesnek dolgozó elemző legutóbbi, befektetőknek szánt jelentésében nem csak arról írt, hogy továbbra is 48 megapixeles kamerára fogad a jövő évi csúcsmodellekben, hanem arról is, hogy a 2023-ban érkező iPhone 15 már periszkópos telefotó lencsét kaphat.

Habár addig még rengeteg víz folyik le a Dunán, ha Kuo jóslata beválik, akkor az Apple a Huawei példáját követheti, a kínai gyártó ugyanis már a 2019-es P30 Próban is bevetette a nagyobb optikai zoomot (a P40 Pro+-ban már 10x-est) biztosító megoldást. Ha pedig még távolabb akarunk menni, akkor is Kínában kell keresgélnünk, a technológiát ugyanis az Oppo demózta elsőként még a 2017-es Mobile World Congressen.

A cupertinóiaktól persze nem lenne szokatlan, hogy egy jól bevált megoldást emelnek át és formálnak a saját képükre, hiszen így tettek anno az OLED-kijelzőkkel és az előlapi bevágással (notch) is. Ami pedig az iPhone 14 Pro 48 megapixeles kameráját illeti, Kuo szerint ez a 8K-s videókkal is megbirkózik majd, illetve támogathatja a pixeleket kombináló pixel binninget, amivel szebb, 12 megapixeles felvételeket készíthetünk.

Kuo ide vagy oda, mindez nem több puszta pletykánál, biztosat pedig még sokáig nem fogunk tudni, hiszen az iPhone 13-széria még csak néhány hónapja került piacra, s az Apple állítólag még ebből sem tud eleget gyártani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.