Hirdetés

A jelek szerint egyszerűen borzalmas az Apple új luxus-telefontokja



|

Rengeteg a panasz a korábbi bőr tokokat leváltó megoldásra.

Hirdetés

Már hetekkel az iPhone 15-széria szeptember 7-i bejelentése előtt kiszivárgott, hogy az új modellcsalád esetében az Apple eltávolítja a kínálatból a megszokott prémium bőrtokokat, hogy helyettük egy saját tervezésű, szövet borítású megoldással álljon elő.

A hivatalos bemutató végül igazolta az elvárásokat, az Apple környezetvédelmi okokra hivatkozva nyugdíjazta a bőrt, s így a megszokott 30 ezer forintos áron már a selymes tapintású FineWoven-szövet védőburkolattal kell beérniük a vásárlóknak. A jelek szerint azonban jobban járunk, ha inkább valami mást választunk.

Az Apple-ellenességgel aligha vádolható 9to5Mac ugyanis nemrég egy nagyobb cikkben számolt be az új tokot sújtó minőségi gondokról.

Hirdetés

A szerző Chance Miller, veterán almás újságíró fényképekkel bizonyította, hogy a FineWoven-anyag egyszerűen túl kényes, átlagos használat mellett már kevesebb mint 48 óra után csúnya, foltos és kopott hatást kelt.

Ezzel viszont még messze nincs vége, ő és az interneten mások is arra panaszkodnak, hogy nem elég precízen méretezett és tokonként eltérő lehet az USB-C töltőcsatlakozó bemenetének kivágása, ezért csak az Apple gyári kábelei passzolnak tökéletesen bele. Az alábbi kép megmutatja, milyen ferdén csatlakozik egy külsős, de márkás gyártótól származó kábel Miller FineWoven-tokba helyezett iPhone 15 Pro Max készülékébe.

Az újságíró emellett a szövetet körbefogó műanyag szélek fogására is panaszkodik, durvaként és keményként jellemezve a kialakítást, ami az elmondása szerint legfeljebb néhány perc után vágni kezdi a kezét, kényelmetlenné téve a 30 ezer forintos tok használatát. A cikk továbbá olyan értesülésekről is beszámol, hogy a gyorsan nyilvánvalóvá váló problémák miatt már az Apple-boltok eladói is inkább a valamivel olcsóbb szilikontokokat ajánlják, valamint hogy a polcokon naponta ki kell cserélni a FineWoven-készletet, mert olyan vállalhatatlanul néznek ki a fogdosástól.

A tapasztalatok persze nagyban függhetnek az egyéni használat módjától, de összességében meglepő lenne, ha a szövet felület ugyanolyan ellenállónak bizonyulna a szennyeződésekkel és a sérülésekkel szemben, mint a bőr. Az internetszerte szaporodó panaszos jelentéseket olvasva aki ettől tart, az jobban teszi, ha a szilikon mellett dönt, vagy külsős kiegészítőgyártók repertoárjából választ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.