Hirdetés

A jövőben grimaszolva és bólogatva is irányíthatod a PC-det ennek az alkalmazásnak köszönhetően



|

A Project Gamerface nyílt forráskóddal érkezett Androidra.

Hirdetés

A Google a minap jelentette be, hogy Project Gamerface e hét keddjétől nyílt forráskóddal elérhetővé vált az androidos felhasználók számára. A kéz nélküli egérként is használható alkalmazás arc- és fejmozdulatokra reagálva mozgatja nekünk a kurzort illetve hajt végre egyszerűbb utasításokat. A fejlesztők mostantól szabadon integrálhatják az előremutató funkciót saját alkalmazásukba is. Olyan apró gesztusokkal és mimikákkal vezérelhetjük a gépünkön zajló munkamenetet, mint például bólogatás, fejrázás, kacsintás, a szemöldök felhúzása, a száj kinyitása, vagy a nyelvünk kiöltése.

Ezek mindegyikéhez rendelhető egy egyszerű, mindennapos parancs, amit naponta több tucatszor is használunk. Ilyenek a kattintás, gördítés fel és le, lapozás, futtatás. Értelemszerűen ennek az összehangolt működéséhez elengedhetetlen egy optikai eszköz megléte is. A funkció használatához szükséges egy speciális kamera is asztali gépekhez, amely még a tavalyi I/O-n került bemutatásra a vállalat részéről. Az eszköz a MediaPipe Face Landmarks Detection API-ból származó arckifejezések adatbázisát használja a kurzor vezérléséhez. A tesztek alapján a kamera zökkenőmentesen követi le az arckifejezéseket és egyéb gesztusokat.

Hirdetés

A fejlesztőké a feladat, hogy most élve a lehetőséggel személyre szabják a speciális irányítást a saját alkalmazásaikban. A gesztusok nagyságával, irányával, gyorsaságával befolyásolhatók a különböző társított funkciók, melyek precíz konfigurálásával sokat tehetnek a felhasználói élmény javításáért. Bár a Gamerface - nevéhez híven -  elsősorban gamereknek készült, egy esélyegyenlőséggel és hozzáférhetőséggel foglalkozó indiai vállalkozás, az Incluzza jóvoltából vizsgálják annak a lehetőségét, hogy tudnák máshol is hasznosítani a fejlesztést. Ha ez a kezdeményezés sikerrel jár, a technológiát egyes munkahelyeken és az oktatásban is alkalmazhatják a jövőben.

A Project Gameface-t egy jónevű videojáték-streamer, Lance Carr inspirálta. Az izomdisztrófiában szenvedő gamer egy Google-lel folytatott együttműködés során segített kidolgozni a drága fejkövető rendszerek egyszerűbb és megfizethetőbb alternatíváját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.