Hirdetés

A Microsoft 365 trónfosztására készül a Google



|

Egyre több energiát és pénzt fektet a Google a Workspace Marketplace-be.

Hirdetés

Ha irodai szoftverekről van szó, a felhasználók túlnyomó többségének a Microsoft 365-ben foglalt megoldások jutnak eszébe, mint például a Word, a PowerPoint vagy épp az Excel. Persze a Google is erős résztvevője a piacnak, mindeddig azonban nem sikerült felvennie a versenyt a redmondi óriással.

Ezen változtatna most a Google, a terveikről a minden évben megrendezett Cloud Next keretein belül beszéltek.

Hirdetés

Az eseményen elárulták, a Google Workspace-nek már több mint hárommilliárd felhasználója van világszerte, amely a bolygónk lakossága egyharmadának felel meg.

Ezeknek a felhasználóknak egyre nagyobb része fedezi fel mostanában a Google Workspace lehetőségeit, ahol nem csak a Google-től származó szoftverek megtalálhatóak, hanem harmadik fél által készítettek is. Utóbbiból már 5300 elérhető a Workspace Marketplace-ben.

A Marketplace lényege, hogy külsős fejlesztők is elkészíthetik a saját szoftvereiket, amik szorosan együttműködnek a Gmaillel, a Drive-val és a Docs-szal, a Google pedig most bejelentette, hogy elérhetővé teszi számukra a Meet, a Chat és a Spaces integrációt.

A változtatástól azt remélik, hogy még kreatívabb és hatékonyabb szoftverek születnek, amikkel olyan megoldásokat is nyújthatnak a felhasználóiknak, melyre a Microsoft 365-ös szoftverek nem képesek. Ti használtátok már a Google Workspace Marketplace-t?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.