Hirdetés

A Microsoft feltárta, melyik ország hajtja végre a legtöbb hackertámadást



|

Megjelent a redmondiak legújabb biztonsági beszámolója, ami a vállalat által észlelt kibertámadásokat elemzi.

Hirdetés

A Microsoft évről évre elkészíti a Digital Defense Report című beszámolóját, amely a remondiak biztonsági szakértőinek aktuális ismereteit összegzi a cég által észlelt támadások elemzése alapján.

A legújabb jelentés a 2020 júliusa és 2021 júniusa közötti időszakot összegzi, és érdekes adatokkal szolgál az államilag támogatott hackertámadásokkal kapcsolatban.

Hirdetés

A Microsoft ugyanis arra jutott, hogy a legtöbb ilyen akció, az összes támadás 58%-a Oroszországhoz köthető, melyet 23%-kal Észak-Korea követ, a harmadik helyen pedig a 11%-ért felelős Irán áll. Sokakat meglephet, hogy a redmondiak szerint Kína csak a negyedik helyet foglalja el, mivel csupán az összes támadás 8%-át sikerült összefüggésbe hozni a népköztársasággal.

Fontos viszont megjegyezni, hogy a Microsoft jelentése nem tárgyalja az Egyesült Államok által támogatott akciókat, az adatokból tehát nem derül ki, hogy az USA milyen mértékben veszi ki a részét a nemzetközi kiberhadviselésből.

Ami viszont Oroszországot illeti, a SolarWinds IT-biztonsági cég meghackelésével a Microsoft szerint a vizsgált időszakban 32 százalékosra ugrott az orosz hackerek hatékonysága, ami jelentős előrelépés a megelőző 12 hónapban mért 21 százalékos arányhoz képest.

A beszámoló egyúttal azt is elárulja, hogy a különböző államok által elkövetett hackertámadások leggyakoribb célpontja az USA (46%), Ukrajna (19%) és az Egyesült Királyság volt (9%). A célpontok típusa alapján pedig leginkább a kormányzati szervekre (48%), valamint a civil szervezetekre és agytrösztökre (31%) utaztak az elkövetők.  

A 134 oldalas jelentés még számos megállapítást tartogat, teljes hosszában itt olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.